BiH nije dobila u Beču, ali je "jednom nogom" već na Europskom prvenstvu

A. S.
BiH nije dobila u Beču, ali je "jednom nogom" već na Europskom prvenstvu
Foto: AA / Austrija - Bosna i Hercegovina

Sve je sinoć bilo savršeno u Beču. Sjajan ambijent, 20.000 frenetičnih navijača i rezultat od 0:0 koji je nogometnoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine osigurao prvo mjesto u grupi 3 i plasman u Diviziju A.

Zmajevi plasman među najbolje proslavili sa 20.000 Bosanaca i Hercegovaca

Zmajevi su među 12 najboljih reprezentacija Evrope: Bod u Austriji za Ligu A

Zmajevi u fudbalskoj eliti: Ko nas čeka u Ligi A

Selektor Robert Prosinečki nanizao je i deveti susret bez poraza, stigao je Safeta Sušića, koji je također ušao u historiju kao selektor sa devet susreta na kojima nije poražen. 

Remi na Prateru

 
Naši su remijem bez golova ali sa mnogo šansi na nekadašnjem Prateru osigurali prvu poziciju u grupi 3 i za dvije godine igrat će sa 11 najboljih selekcija Europe u Ligi nacija.
 
Zaslužili su Zmajevi plasman u A diviziju. Osim što su u ove četiri utakmice u grupi prikazali najbolji nogomet u odnosu na Austriju i Sjevernu Irsku, jedini su ostvarili tri pobjede i na superioran način se pridružili Ukrajini, koja je također izborila plasman u A diviziju.
 
Zmajevi su sinoć remizirali u Beču, ali su ostvarili veliku stvar - plasirali su se u play-off za plasman na Euro.
 
Naša selekcija je, uz Ukrajinu, jedina do sada izborila prvo mjesto u prvih osam grupa u divizijama A i B.
 
Austrija - Bosna i Hercegovina - undefined

Foto: AA: Austrija - Bosna i Hercegovina

Na Wikipediji je već sastavljen format takmičenja za Euro 2020, gdje se nalazi precizan raspored i objašnjenja kvalifikacija u kojima će nastupiti 55 selekcija raspoređenih u 10 grupa, iz kojih će se iz svake dvije najbolje selekcije plasirati na Euro.
 
Kompletan raspored kvalifikacija za Euro možete vidjeti na OVOM linku, a mi prije nego što pogledate dodajemo da će četiri reprezentacije iz Lige nacija izboriti plasman na Euro.
 
BiH je već izborila plasman u play-off za Euro - undefined

PrtScr: BiH je već izborila plasman u play-off za Euro

 
U ovom trenutku, ako BiH bude treća u svojoj grupi u kvalifikacijama, Zmajevi su sinoć osigurali u Beču novu šansu za plasman na Euro. 

Remi kao velika pobjeda

 
Dakle, ako propadnu kvalifikacije za Euro, a selekcije iz A divizije i preostale tri iz B divizije izbore plasman na Europsko prvenstvo, Zmajevi bi se bez play-offa prvi put u historiji plasirali 2020 na europsku smotru najboljih. 
 
Remi na Ernst Happel stadionu sinoć je bio, dakle, velika pobjeda Bosne i Hercegovine. 
 
Bravo, Zmajevi!!! 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije