BiH - Italija 0:3: Potop Zmajeva u Zenici i loša taktika Prosinečkog

Radiosarajevo.ba
BiH - Italija 0:3: Potop Zmajeva u Zenici i loša taktika Prosinečkog
Foto: AA / BiH - Italija

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od reprezentacije Italije u kvalifikacijskoj utakmici za Evropsko prvenstvo 2020. godine koja je večeras odigrana na zeničkom Stadionu Bilino polje.

Prvu veliku priliku za BiH imao je Bičakčić u 8. minuti nakon kornera Pjanića, ali je njegov šut odbranio italijanski golman Donnarumma. Džeko je u 12. minuti šutirao sa oko 30 metara, ali je opet odbranio Donnarumma.

Gosti su uzvratili preko Insignea u 15. minuti čiji udarac je izblokiran, a tri minute kasnije Šehić skrenuo u korner šut Bernardeschija sa pet metara.

Italijani su u 21. minuti došli u vodstvo, a strijelac je bio Francesco Acerbi koji je sa desetak metara pogodio donji lijevi ugao bh. gola.

BiH je mogla do izjednačenja u 31. minuti nakon kornera sa lijeve strane, ali je šut Muhameda Bešića sa oko deset metara zaustavio Emerson.

Italija je u 37. minuti postigla i drugi pogodak. Strijelac je bio Insignei, koji je pogodio sa desetak metara, nakon nespretne intervencije odbrambenog reda bh. tima.

Donnarumma je u 39. minuti izbivši loptu u korner odbranio šut Gojka Cimirota, a nakon kornera sa lijeve strane gosti su izblokirali šuteve Džeke i Bičakčića.

Šehić se iskazao u 40. minuti kada je odbranio šut Belottija.

U drugom poluvremenu, iz prvog napada Italijani postižu treći gol.

Od 53. minute Italija je povela sa 3:0 protiv Bosne i Hercegovine, a treći gol je zabio Andrea Belotti. Napadač Torina je prekrasno pogodio, pa je Šehić po treći put večeras morao da vadi loptu iz mreže.

U 61. minuti selektor Prosinečki je napravio prve izmjene. Hodžić je ušao u igru umjesto Višće, a Sarić je zamijenio Bešića.

U nastavku meča, nakon trećeg gola Italijana, na terenu se mogla vidjeti mirnija igra bez većih prilika.

U 75. minuti Italijani prave izmjenu. Bernardesci izlazi iz igre, a umjesto njega je na teren ušao El Shaarawy.

U 77. minuti zamijenjen je Pjanić nakon što se žalio na povredu. U igru je umjesto njega ušao Jajalo.

Do kraja meča rezultat se nije mijenjao, tako da su Italijani upisali novu pobjedu i maestralno opet ovjerili put na EURO 2020.

Aktuelni selektor nogometne reprezentacije Italije Roberto Mancini oborio je rekord svih vremena koji se odnosi na broj pobjeda u nizu, a koji je postavio Vittorio Pozzo krajem tridesetih godina prošlog stoljeća.

Mancini je večeras došao do desete pobjede.

Devet ih je ostvario u kvalifikacijama, a jednu na startu kada je preuzeo Italiju i dobio SAD u prijateljskom susretu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije