BiH danas igra protiv Finske: Selektor Prosinečki pripremio nekoliko promjena

A. S.
BiH danas igra protiv Finske: Selektor Prosinečki pripremio nekoliko promjena
Foto: AA / Trening Zmajeva u Zenici

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas od 18 sati igra ponovo ključnu utakmicu za plasman na neko veliko takmičenje. Šalu na stranu, ali koliko puta smo do sada pisali o "ključnim duelima" Zmajeva u borbi za Euro ili Mundijal? Rekli bismo najmanje tri puta u godini pišemo o takvih situacijama u kojoj se nalaze naši najbolji nogometaši. 

Tako je i protiv Finske, u duelu koji bi mogao pulene selektora Roberta Prosinečkog ostaviti u utrci za drugo mjesto koje vodi na Europsko prvenstvo ili nas definitivno poslati u play-off za Euro preko Lige nacija, koji je BiH izborila prošle godine. 

Robert Prosinečki: Ovo je najvažnija utakmica za nas

Bosanskohercegovačka reprezentacija u nogometu odmjerit će snage sa selekcijom Finske sutra na stadionu Bilino polje u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine. Selektor bh. tima, Robert Prosinečki naglasio je važnost sutrašnjeg susreta. "Ovo je najvažniji meč za nas, moramo ići naprijed i nemamo drugu opciju. Svaki drugi rezultat i Finci vjerovatno idu dalje.

Prva opcija je daleko draža, jer bismo imali priliku da se još uvijek borimo za drugu poziciju, i sa malo više pažnje bismo ispratili duele sa Grčkom u utorak u Atini, a posebno protiv Italije, koja je rado viđen gost u našoj zemlji. 

Pjanić za Radiosarajevo.ba otkrio šta sanja i poručio "Džeko će nam nedostajati"

Miralem Pjanić je u nedjelju navečer po ko zna koji put dokazao svjetsku nogometnu klasu. U utakmici između Intera i njegovog Juventusa, koju je gledalo više od pola planete, naš Mire je odveo Staru damu do važne pobjede (2:1), a ujedno i do prvog mjesta u Seriji A.

Šta može Prosinečki danas nakon blamaže u Armeniji (čitaj i ostavke koja nije usvojena, op.a.)? Može promijeniti pola ekipe, što mu se svakako nameče kao najbolja opcija, jer tim iz Jerevana i da želi ne može izvesti.

U prvom redu zbog povrede Edina Džeke, koji je nedavno imao operaciju jagodične kosti i od 18 sati sa tribina stadiona Bilinog polja bordit će naš tim do važnih bodova. 

Ko može zamijeniti Dijamanta? Niko ili neko jako teško. Džeko je naš najbolji golgeter. U važnim susretima u Ligi nacija postizao je odlučujuće golove (Austrija i Sjeverna Irska), bio igrač odluke. 

Mnogi kažu da bi to mogao biti Miralem Pjanić. Slažemo se samo u jednom - želimo Mireta kao u prvom poluvremenu protiv Grčke. Zvijezda Juventusa u tih 45 minuta pokazao je najbolje izdanje i ako danas bude u tom elementu - možemo se nadati sigurnoj pobjedi. 

Kako sada stvari stoje Džekino mjesto u špicu zauzet će Armin Hodžić iz mađarskog MOL Fehervara. Njemu će sa desne strane pomagati Edin Višća, a sa lijeve Amer Gojak. Njih trojica, uz Pjanića, i Gojaka Cimirota, činiti udarne igre prema golu Finaca.

Sigurno se očekuje da jedan od džokera bude i povratnik Izet Hajrović.

Opasnog Pukkija, koji nas je uništio u prvom meču u Finskoj, mogao bi čuvati Ermin Bičakčić, koji će dobiti mjesto u startnoj postavi umjesto Ervina Zukanovića.

Prema nekim insajderskim vijestima iz svlačionice u "Zmajevom gnijezdu" bi mogao zaigrati i Adnan Kovačević iz Korone. Kapiten poljskog tima igra u sjajnoj formi i on bi trebao pomoći Bičakčiću da zaustavi Pukkija, koji je, srećom, u blagom padu forme i takav dolazi u Zenicu. 

Mjesto među prvih 11 očekuje se da će zauzeti još Sead Kolašinac i Zoran Kvržić, kao i Elvis Sarić, koji od Belfasta nije odigrao utakmicu za koju bismo kazali da je bila za pamćenje.

Pogledajte kako tabela izgleda nakon šest odigranih kola:         

Rezultati by SofaScore

          

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije