Bičakčić otkrio detalje o ožiljku na licu: Majka je bila prilično zabrinuta

Radiosarajevo.ba
Bičakčić otkrio detalje o ožiljku na licu: Majka je bila prilično zabrinuta
Arhiv / Bičakčić otkrio detalje o ožiljku na licu: Majka je bila prilično zabrinuta

Ermin Bičakčić, reprezentativac Bosne i Hercegovine, jedan je od omiljenih fudbalera Hoffenheima, najviše zbog velike borbenosti. Nekoliko ožiljaka “krasi” tijelo bosanskohercegovačkog stopera, a jedan od njih je poseban.

Bičakčić je u razgovoru za zvaničnu stranicu njemačkog bundesligaša otkrio priču koja stoji iza njegovog “omiljenog” ožiljka, piše SCSport.

Ožiljak među očima ima poseban značaj. To je podsjetnik na utakmicu protiv Ingolstadta 2016. godine. Bili smo u borbi za opstanak i ostvarili važnu pobjedu od 2:1. Bila je teška utakmica u borbi za opstanak. To je podsjetnik na igru, borbi i izvanredno drugo poluvrijeme”, rekao je Bičakčić, rekavši šta se dogodilo:

“Želio sam izbiti loptu nakon kornera Ingolstadta i samo sam bio fokusiran na loptu, a onda sam dobio lakat Bennija Hubnera, koji je u to vrijeme igrao za Ingolstadt. Pao sam. Koža mi je odmah pukla. Doktor mi je zamotao glavu i nastavio sam igrati, iako od zavoja jedva sam vidio bilo šta”.

Ermin Bičakčić otkrio detalje o ožiljku na licu - undefined

Foto: Hoffenhaim: Ermin Bičakčić otkrio detalje o ožiljku na licu

Bičakčić kaže kako nije želio izaći iz igre.

“Ne, izmjena nije bila opcija, čak iako je bilo veoma bolno. U početku sam mislio da mi je slomljen nos. Tada sam sve pregledao i shvatio da je u redu, ali cijela ruka mi je bila krvava. Kada sam to vidio, pao mi je mrak na oči, jer nisam nikada nešto slično doživio. Kada sam ugledao ljupko lice našeg fizioterapeuta Sörena Johannsena to me je smirilo”, istakao je popularni Bičo.

Rana je zašivena, a zbog adrenalina se vratio u igru i nije osjećao bol.

“Adrenalin me je gurnuo u igru i ugasio bol. Rana je dezinfikovana i zašivena sa osam konaca. To je bilo veoma neugodno i ne tako lako, jer je rana bila u obliku zvijezde i tačno između očiju. Čak sam to snimio, jer sam želio vidjeti kako to izgleda. Nakon toga morao sam biti oprezan na treninzima. Moja majka je bila na stadionu i bila je jako zabrinuta. Ne preostaje ništa osim ožiljaka i vrlo dobro se uklapa sa ‘Čelični Ermin'”, rekao je Bičakčić.

Bičakčić je seniorsku karijeru počeo u Stuttgartu, gdje je bio i u mlađim kategorijama, a zatim je prešao u Eintracht Braunschweig iz kojeg je 2014. godine došao u Hoffenheim.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije