Bh. reprezentativac Elvin Kovač potpisao ugovor s Freiburgom

Radiosarajevo.ba
Bh. reprezentativac Elvin Kovač potpisao ugovor s Freiburgom
Foto: Arhiv / Elvin Kovač
Elvin Kovač, juniorski reprezentativac BiH spada u red najboljih mladih golmana u Njemačkoj, a da su njegov talenat prepoznali u Freiburgu potvrđuje činjenica da je potpisao ugovor sa ovim bundesligašem do 2020. godine.

Golmana juniorske reprezentacije BiH u skorijoj budućnosti vide na mjestu prvog golmana seniorske ekipe, tako da je potpisivanje ugovora bio logičan slijed događaja.

"Na meni je da vrijedno treniram i branim, a onda će svakako doći i nastupi za prvu ekipu. Nigdje ne žurim. Mlad sam i trebam još puno da učim. Imam veliku podršku svih u klubu. Oni u mene vjeruju, i to je za svakog igrača, a posebno golmana, najbitnije", kaže Kovač.

Elvin je od 2014. član Freiburga, a dobre odbrane dovele su ga i do dresa U19 reprezentacije BiH. Kovač se nada da će se naći i na spisku selektora Tonija Karačića u martu za elitni krug kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Finskoj, a u grupi sa našom selekcijom nalaze se ekipe Danske, Turske i Austrije.

"Sretan sam jer sam debitovao za juniorsku reprezentaciju u kvalifikacijama i što smo pobijedili Andoru. Naravno, nadam se da ću i dalje biti u prvom planu kod selektora", kaže Elvin Kovač.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije