Belgija već u petoj brzini: Lukaku sa dva gola bacio rukavicu Ronaldu

Radiosarajevo.ba
Belgija već u petoj brzini: Lukaku sa dva gola bacio rukavicu Ronaldu
Reprezentativci Belgije nastavili su sa sjajnim igrama na Mundijalu u Rusiji i uspjeli su uvezati još jedan trijumf.

Ovoga puta sa 5:2 nadigran je Tunis, u zanimljivoj utakmici sa četiri gola u prvom poluvremenu.

Po dva gola za Belgiju postigli su Lukaku i Hazard, dok je gol za Tunis postigao Bronn.

Već u šestom minuti Crveni đavoli su poveli, nakon što je Hazard bio strijelac sa penala. U 16. minuti već je bilo 2:0. Lukaku je postigao svoj prvi gol danas, odnosno treći na Mundijalu u Rusiji.

Nije prošlo ni 120 sekundi na semaforu je pisalo 2:1 za Belgiju, nakon što je Bronn smanjio vodstvo lijepim golom glavom.

U finišu prvog dijela jopš jednom se zatresla mreža gola Tunisa. Lukaku je lijepo pobjegao odbrani i u trećeoj minuti sudijske nadoknade doveo Belgiju u vodstvo od 3:1. To je bio četvrti gol napadača Manchester Uniteda, koji se na listi strijelaca na SP-u izjednačio sa Cristianom Ronaldom. 

U nastavku susreta tempo je opao, posebno nakon drugog gola Hazarda u 53. minuti. Nakon 4:1, Lukaku i Hazard su napustili igru, a Batshuayi je propustio lijepe tri prilike da se upiše u strijelce. Ipak, četvrtu je iskoristio u 90. minuti za 5:1, a Khazri smanjio na 5:2 za Belgiju.

Nakon ove pobjede, Belgija je skoro ovjerila plasman u osminu finala, dok Tunižani i pored solidnih nastupa u dva susreta imaju teoretske šanse za prolaz. U slučaju da sutra Engleska odigra i neriješeno protiv Paname (17 sati), Tunižani će ostati bez ikakvih šansi za prolaz.

Danas od 17 sati igra se meč između Južne Koreje i Meksika, a u večernjem terminu Njemačka lovi prve bodove protiv Švedske. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije