Belgija oslabljena u polufinalu, poznato stanje Subašića i Vrsaljka

Radiosarajevo.ba
Belgija oslabljena u polufinalu, poznato stanje Subašića i Vrsaljka
Facebook / Igrači reprezentacije Hrvatske
U utorak i srijedu nas očekuju polufinalni dvoboji na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Prvi polufinalni par čine Francuska i Belgija, koji svoju utakmicu igraju u utorak od 20 sati u Sankt Petersburgu.

Belgija u polufinalni susret ulazi oslabljena neigranjem desnog beka Thomasa Meuniera, koji je suspendovan zbog žutih kartona, dok Francuzi ovu utakmicu dočekuju kompletni.

U drugom polufinalnom meču, u srijedu se sastaju Hrvatska i Engleska. Meč počinje u 20 sati na Luzhniki stadionu u Moskvi.

Poznato je zdravstveno stanje Danijela Subašića i Šime Vrsaljka. Golman Hrvatske ima problem sa zadnjom ložom, ali se osjeća dobro i trebao bi nastupiti protiv Engleza, dok je Vrsaljko povrijedio koljeno i njegov nastup je upitan.

 Situacija nije dobra, ali medicinski tim tvrdi da je još uvijek rano pričati o tome da li će desni bek nastupiti protiv Gordi Albiona.

Dobra vijest za Hrvate je što protiv Rusije niko od igrača nije dobio treći žuti karton zbog kojeg bi propustili polufinale, ali loša vijest je što nisu baš svi u najboljem stanju nakon dvije utakmice od 120 minuta zaredom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije