Begić: Hvala vam što ste prepoznali moj rad, ovo je velika obaveza

Radiosarajevo.ba
Begić: Hvala vam što ste prepoznali moj rad, ovo je velika obaveza
Skupština Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine održana je danas u sarajevskom hotelu Terme. Nakon što su izabrani članovi Izvršnog odbora, za novog-starog predsjednika Fudbalskog saveza BiH izabran je Elvedin Begić.

Predsjednik Fudbalskog saveza BiH dobio je 56 glasova, dok su četiri listića bila nevažeća. Begić se potom obratio Skupštini FSBiH i prisutnim predstavnicima medija.

"Želim se prije svega zahvaliti delegatima na podršci. U prvom krugu je 75 posto delegata glasalo za mene, a sada 90 posto, i to je jedna velika obaveza za mene u narednom periodu. Hvala vam što ste prepoznali ono što sam ranije radio i zbog toga i stojim ovdje. Želim se zahvaliti i većini medija, jer sam i od njih dobio podršku. Većina je objektivno prepoznala ono što smo radili. Imamo obavezu da opravdamo povjerenje u narednom periodu. Želimo graditi savez na još sigurnijim i boljim temeljima.

Moram se zahvaliti i UEFA-i, jer bez njihove podrške ništa ne bi uradili. Ta podrška je na kraju prerasla i u prijateljstvo. Poslije će biti konferencija za štampu, pa ćemo reći više o planovima", rekao je Begić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije