Baždarević: Da je sudija bio normalan, trebao je svirati bar jedan penal

Radiosarajevo.ba
Baždarević: Da je sudija bio normalan, trebao je svirati bar jedan penal
Radiosarajevo.ba / Mehmed Baždarević
Završen je kvalifikacioni susret između reprezentacije Bosne i Hercegovine i Grčke, a selektor bh. Zmajeva Mehmed Baždarević prokomentirao je utakmicu svojih izabranika.

"Mislim da smo mi morali sebi pružiti malo više, znali smo da će igrati prljavo, ipak dva igrača su završila u bolnici i mislim da smo mi morali biti ubojitiji, strpljiviji. Mislim da smo u drugom poluvremenu imali bolju inicijativu, ali falio je jedan gol da bismo promijenili situaciju. Sigurno je da su i te rane izmjene poremetile ritam igre, ali šta je tu je. Mislim da smo na kraju mogli doći do gola, da je sudija bio normalan, morao je svirati barem jedan penal", istaknuo je selektor Baždarević nakon ove utakmice.

Dodao je kako misli da su igrači dali sve od sebe, te da u mnogim trenucima sreća nije poslužila bh. Zmajeve, koji večeras jednostavno nisu mogli postići pogodak.

"Sigurno je da nam je nedostajala mirnoća, taj zadnji pas. Objašnjenja nemam, mislim da su igrači dali sve od sebe, nedostajalo nam je malo svježine. Pred nama su još četiri utakmice, pokušat ćemo napraviti najbolji rezultat i ostvariti plasman na Svjetsko prvenstvo", dodao je Baždarević.

Na konferenciji nakon utakmice Baždarević je još istakao da je treću izmjenu, koju mnogi smatraju spornom, napravio "zbog igrača pod žutim kartonom". Kazao je kako su željeli agresivnost, stoga su ubacili Bešića.

"Znali smo šta nas čeka, Tvrda utakmica, puno problema, pet otkaza igrača koji su u formi. Pjanić je igrao sa 60 posto kapaciteta. Da li smo imali dovoljno snage da izdržimo njihov fudbalski bezobrazluk? Nismo. Šteta što niste imali šanse da uđete u svlačionicu i vidite noge mojih igrača. Drugo poluvrijeme je bilo puno bolje, ali nedovoljno za pobjedu. Ne želim biti demagog. Grčka igra u Belgiji prije nas i tu vidimo šansu. Belgija sebi ne smije dozvoliti luksuz da izgubimo. Ipak, moramo biti fokusirani na nas. Idemo do kraja, mislim da možemo", zaključio je Baždarević na kraju press konferencije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije