Baždarević: Sudiju treba biti stid

Anadolija
Baždarević: Sudiju treba biti stid
Gol koji smo primili svi smo teško primili, vidjevši što smo uradili na terenu.

Sve čestitke našim igračima, pobjeda je trebala biti naša, istakao je Mehmed Baždarević, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine nakon večerašnjeg remija s Grčkom u Atini (1:1) i primljenog gola u zadnjim sekundama meča četvrtog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo "Rusija 2018", javlja reporeter Anadolu Agency (AA) sa stadiona ”Georgios Karaiskakis”.

”Nismo smjeli nasjesti na provokacije, koje je protivnik stavio u igru. Bili smo naivni. Naivno smo i primili gol. Tražio sam da sačuvamo loptu, a naivno smo krenuli naprijed. Žao mi je zbog toga”, istakao je Baždarević, a onda prokomentarisao suđenje Jonasa Erikssona:

”Sudija treba da se srami zbog tendencioznog suđenja. Od prvog starta počeo je dijeliti kartone. Kod njihovog postignutog gola nije dosudio dva faula nad našim igračima. Mi ćemo Grke sportski dočekati u BiH, a ne kao mi što smo dočekani ovdje. Ipak, želio sam da vidim dobru reprezentaciju BiH koja čini sve da igra. Kažem opet, nismo išli do kraja. Bili smo naivni. Bod nakon ovakve utakmice nije dovoljan. Borit ćemo se za drugo mjesto u grupi. Pobjeda je večeras bila tako blizu”, govorio je vidno razočarani i potišteni Baždarević.

Na pitanje novinara AA da prokomentariše zviždanje na državnu himnu prije utakmice sa svih tribina stadiona ”Georgios Karaiskakis”, te transparent ”Nož, žica, Srebrenica” kojeg su istakli grčki ”navijači” i vrijeđanje žrtava genocida, Baždarević je odgovorio:

I prije utakmice mi smo smatrali da je Grčka naša fudbalski prijateljska zemlja. Došli smo da se fudbalski borimo i ovo što je bilo na tribinama, nadam se da nema veze s grčkim narodom. Sve je bilo ružno za vidjeti. Ponovit ću: dočekat ćemo ih kao naše drage prijatelje u drugom dijelu kvalifikacija, tražiti fudbalsku, sportsku borbu na terenu. I još ću jednom reći pobjeda je trebala biti naša." 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije