Baždarević: Pariz, grad od 15 miliona stanovnika, nije spavao cijelu noć

A. S.
Baždarević: Pariz, grad od 15 miliona stanovnika, nije spavao cijelu noć

Mehmed Baždarević je od prije tri sedmice stanovnik Pariza. Sve to de dogodilo nakon što je preuzeo FC Paris, a sinoć je nakon povratka sa priprema svoje ekipe svjedočio velikom slavlju u glavnom gradu Francuske, nakon što su Trikolori osvojili zlato na Svjetskom prvenstvu u Rusiji pobijedivši u finalu Hrvatsku sa 4:2.

"Grad od 15 miliona stanovnika, cijelu noć je bio na nogama. Bilo je lijepo, ali su zabilježeni i incidenti. Vozili smo se autoputem kada se ispred nas znao pojaviti uatomobil na kojem je bilo 15 ljudi. Masa ljudi je bila u gradu, veličanstvena atmosfera. Lijepo za Francusku, a bili su ujedinjeni. Vidjelo se da su moćna zemlja i jedinstveni kada treba", priča Baždarević za Radiosarajevo.ba.

Nekadašnji selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine u razgovoru za naš portal rezimirao je i dešavanja na Mundijalu.

"Belgija i Brazil su bolje igrali, ali Francuska je prva. Belgijanci su protiv Francuza kiksali i to ih je koštalo titule svjetskog prvaka. Francuzi su zaslužili da budu prvaci svojim ponašanjem, iako nisu odigrali vrhunski. Najmlađa su ekipa na Mundijalu. Kao primjer kako treba igrati za reprezentaciju naveo bih Hrvatsku. Oni su me oduševili svojom borbenošću i zbog toga su stigli ovako daleko", dodao je Meša

Kratko je govorio i o svom novom klubu. 

"Borimo se, želimo napredovati i da budemo stabilan drugoligaš. Upravo idem na sastanak s direktorom da dogovorim neke stvari. Pokušavam pomaknuti stvari s mrtve tačke", naglasio je Baždarević. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije