Baždarević: Nismo pogriješili što smo pružili priliku Kruniću i Cimirotu

Radiosarajevo.ba
Baždarević: Nismo pogriješili što smo pružili priliku Kruniću i Cimirotu
Mehmed Baždarević selektor reprezentacije BiH za vrijeme kraćeg boravka u u Sarajevu razgovarao je s rukovodstvom Saveza o planovima za naredni period te šta se trenutno nalazi u fokusu zanimanja stručnog štaba reprezentacije.

"Davno je bio novembar mjesec, kad smo odigrali utakmicu protiv Grčke. Nakon toga izvršili smo analizu svega onoga što smo uradili u kvalifikacijama, te drugim aktivnostima koje smo imali. Za svakog igrača je napravljen detaljan izvještaj, sa svim relevantnim podacima. Dosta sam putovao, učestvovao na tri seminara, na kojima sam imao priliku razmijeniti iskustva s kolegama trenerima. Osim toga nekim od naših igrača već su počele pripreme ili nastavljena prvenstva tako da smo stalno u kontaktu i pratimo njihovu formu."

Šta biste rekli, u kakvoj su formi bh. reprezentativci, jeste li zadovoljni?

"Igrači koji su standardni u svojim klubovima igraju jako dobro i time možemo biti zadovoljni. Međutim, ima nekoliko njih koji su bili povrijeđeni ili su promijenili klub te im treba dosta rada i truda da dođu do odgovarajuće forme i izbore mjesto u svojim timovima. Povrijeđenim igračima želimo da se što prije oporave i nastave gdje su stali."

Ima li novih, potencijalnih kandidata za A selekciju u vašoj bilježnici?

"Od novih igrača Pavlović iz Sampdorije je stekao pravo da igra za reprezentaciju. Ima tu još fudbalera koje pratimo ali o njima ne bih sada govorio. Bitno je da igrači poput Krunića i Cimirota svojom igrom i formom potvrđuju da nismo pogriješili što smo im pružili šansu da budu u A timu."

Planirate li možda odigrati neki prijateljski meč prije nastavka kvalifikacija za SP?

"Imali smo ideju da napravimo jednu prijateljsku utakmicu za igrače iz BH Telecom Premijer lige. Ostvarili smo neke kontakte i u narednih petnaest dana bismo mogli imati nešto konkretno po tom pitanju. Još uvijek radimo i nadam se da ćemo uspjeti organizirati takav meč."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije