Baždarević: Nemamo zamjenu za Pjanića, ali moramo naći rješenja

Radiosarajevo.ba
Baždarević: Nemamo zamjenu za Pjanića, ali moramo naći rješenja
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je počela pripreme za posljednje dvije utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine protiv Belgije i Estonije.

Selektor naše reprezentacije je istakao da su svi igrači osim Matea Sušića i Seada Kolašinca stigli na pripreme, ali i da oni stižu vrlo skoro. 

"Želimo da radimo dobro i da se spremimo za ono što nas čeka. Svi igrači osim Matea Sušića i Seada Kolašinca su stigli, oni dolaze za jedan sat, problem je aviona tako da ovi svi ostali će biti na treningu u Butmiru. Svi su tu osim ova tri povrijeđena koja su definitivno otpala, a to su Miralem Pjanić, Sanjin Prcić i Jozo Šimunović", rekao je Baždarević.

Govoreći o povrijeđenim igračima istaknuo je kako je to veliki hendikep za reprezentaciju, ali kako na raspolaganju ima još 22 igrača i kako vjeruje da će se oni spremiti na najbolji način.

"Nemamo zamjenu za Miralema Pjanića, ali imaju druge solucije i opcije koje mogu biti interesantne. Nesreća je da se i Jozo povrijedio, mislili smo da se radi o bezazlenoj povredi ali to nije riječ. Sanjin Prcić igra u životnoj formi i sigurno da nam ovo remeti jedan dio plana za subotu, ali morat ćemo naći rješenja", istaknuo je Baždarević.

Govoreći o samoj utakmici istaknuo je kako želi da njegova ekipa prikaže kolektivnu, zajedničku igru u obje utakmice, te da se nada pobjedi protiv Belgije

"Svi znate da nam je prvi protivnik izuzetno profesionalan i ne vjerujem da će biti opuštanja kod njih. Ipak, najvažnije je kako ćemo mi funkcionirati, želimo pobjedu i dobru utakmicu. A nadam se da će i Belgija biti u najboljem sastavu, jer to znači da nas respektuju, dok će mo mi s druge strane pokazati svoju spremnost da zajedničkim radom ostvarimo dobar rezultat", zaključio je Baždarević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije