Messi najzad zabio Chelseaju, Bayern bez problema s Bešiktašom

Radiosarajevo.ba
Messi najzad zabio Chelseaju, Bayern bez problema s Bešiktašom
Večeras su odigrane još dvije utakmice osmine finala Lige prvaka nakon kojih je Bayern završio sav posao dok će revanš na "Nou Campu" riješiti dvomeč Barcelone i Chelseaja.

Chelsea – Barcelona 1:1

Barca je na početku imala inicijativu koja je dala malo pravih prilika. Na drugoj strani bilo je mnogo bure pred golom Katalonaca. Ruediger je opasno zaprijetio na početku, a dva puta je Ter Stegena spasavala stativa nakon udaraca Busquetsa i Williana.

Premoć engleskog šampiona krunisana je najzad u 62. minutu, nakon što je Willian prizemnim udarcem savladao zaklonjenog Ter Stegena.

Barcelona je zaigrala nešto konkretnije i plod takve igre bio je izjednačujući pogodak 15 minuta prije kraja. Grešku Marcosa Alonsa iskoristio je Iniesta, uposlio Messija, a slavni Argentinac je postigao prvi gol u svom devetom nastupu protiv Chelseaja.

Bayern – Bešiktaš 5:0

Bavarci su opravdali ulogu favorita i stekli nedostižnu prednost uoči revanša u Istanbulu. Fudbalerima njemačkog prvaka posao je olakšalo isključenje Domagoja Vide u 16. minuti kada je poklonio loptu Robertu Lewandowskom a onda kao posljednji igrač odbrane oborio poljskog reprezentativca.

U finišu prvog poluvremena Bayern je poveo golom Thomasa Müllera koji je zatresao mrežu poslavši loptu kroz noge golmanu Fabriciju.

U 53. minuti 2:0 za Bayern, a strijelac je bio Coman nakon asistencije Lewandowskog. Müller se još jednom upisao u strijelce u 66. minuti na asistenciju Kimmicha, da bi kanonadu Bayerna s dva gola zaključio Lewandowski u 79. i 88. minuti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije