Bayern se oprostio od svoje zvijezde: Hvala ti na svemu

Radiosarajevo.ba
Bayern se oprostio od svoje zvijezde: Hvala ti na svemu
Foto: Twitter / Bayern Munchen

Bayern Munchen potvrdio je da je njihov veznjak James Rodriguez, koji se trenutno nalazi na posudbi iz Real Madrida, napušta klub nakon dvije sezone.

Ovu informaciju potvrdio je i predsjednik kluba sa Allianz Arene, Karl Heinz Rummenige, koji je kazao kako će James svoju karijeru nastaviti van Njemačke, ali nije precizirao gdje će Kolumbijac nastaviti karijeru.

"Real nas je zamolio da ne aktiviramo otkupnu klauzulu na kraju posudbe, i mi smo pristali na to", kazao je Rummenige.

Njemački mediji špekuliraju da će James karijeru nastaviti u Madridu, dok su neki italijanski mediji objavili da bi se on mogao priključiti Napoliju ili čak Juventusu.

Ali, izgleda da od svega toga neće biti ništa i da će se James vratiti u Madrid.

James je za dvije sezone upisao 67 nastupa za bavarskog diva, postigavši 15 golova i upisavši 20 asistencija. Sa Bavarcima je osvojio pet trofeja, po dva puta ligu i kup Njemačke, te superkup.

Kolumbijac je u kraljevski klu stigao iz Monaka za 100 miliona eura, nakon odličnih rezultata na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Sa Kraljevima je osvajao Ligu prvaka, La Ligu, Kup kralja, ali i svjetski klupski naslov.


 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije