Bayern razbio Mainz sa 6:1, Hertha postigla dva autogola u meču sa Schalkeom

Radiosarajevo.ba
Bayern razbio Mainz sa 6:1, Hertha postigla dva autogola u meču sa Schalkeom
Foto: Twitter / Igrači Bayerna

Aktuelni šampion Njemačke, Bayern iz Minhena na svom terenu savladao je Mainz rezultatom 6:1, u okviru 3. kola Bundeslige.

Ipak, već u 6. minuti Jean-Paul Boetius je šokirao domaće i doveo je Mainz u vodstvo 0:1, ali je Bayern u finišu prvog dijela uspio da preokrene. Prvo je Benjamin Pavard poravnao u 36., a u 45. minuti David Alaba je kreikrao potpuni preokret za 2:1.

U nastavku, još tri gola kluba iz Minhena. Prvo je prvijenac za Bayern postigao Ivan Perišić u 54. minuti, a deset minuta kasnije Kingsley Coman je povisio na 4:1.

Robert Lewandowski u 78. minuti postigao i peti gol, a osam minuta prije kraja Alphonso Davies postavio je konačnih 6:1.

Schalke je na svom terenu nadigrao Herthu sa 3:0, a zanimljivo, Berlinici su u dva navrata tresli vlastitu mrežu. Vedad Ibišević je za goste igrao do 61. minute.

Wolfsburg i Paderborn su odigrali 1:1, a na klupi gostujućeg sastava bio je Rifet Kapić.

Koeln je sa 1:2 savladao Freiburg, dok pogodaka nije bilo u utakmici Bayer Leverkusen – Hoffenheim, za koji je do 73. minute igrao Ermin Bičakčić.

Rezultati by SofaScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije