Basaksehir kaznio Ardu Turana sa 250.000 eura

Anadolija
Basaksehir kaznio Ardu Turana sa 250.000 eura
FOTO:Schreen / Visoka kazna za turskog fudbalera
Fudbalski klub Istanbul Basaksehir odlučio je kazniti svog igrača Ardu Turana sa 250.000 eura, nakon što je nedavno verbalno napao i odgurnuo linijskog sudiju zbog čega mu je Fudbalski savez Turske izrekao zabranu igranja u čak 16 utakmica.

Uz suspenziju, savez mu je izrekao i novčanu kaznu od 7.700 eura. Iskusnom turskom fudbaleru Disciplinska komisija FS Turske naknadno je smanjila suspenziju na deset utakmica.

Međutim, i njegov klub je odlučio da ga kazni zbog nesportskog ponašanja, pa će Turan tako biti lakši za 250.000 eura. Saigrača Marcija Mossoroa, koji u istoj utakmici prvenstva Turske protiv Sivasspora isključen zbog dva žuta kartona, Basaksehir je kaznio sa 50.000 eura.

Turan je karijeru počeo u Galatasarayu iz kojeg 2011. godine prešao u Atletico Madrid. Nakon četiri sjajne sezone prelazi u Barcelonu, koja ga je u januaru ove godine posudila Basaksehiru do 2020. Dok je bio u “Galati“, kratak period je proveo i na posudbi u Manisasporu.

Za reprezentaciju Turske 31-godišnji ofanzivni veznjak dosad je odigrao 100 utakmica i postigao 17 golova.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije