Barcelona: Otišao Ernesto, stigao Quique

Radiosarajevo.ba
Barcelona: Otišao Ernesto, stigao Quique
Foto: EPA-EFE / Quique Setien novi je trener Barcelone

Quique Setien novi je trener Barcelone! Ernesto Valverde u ponedjeljak je odradio zadnji trening, predsjednik Josip Maria Bartomeu nakon treninga obavijestio je Valverdea da je bivši trener.

Odluka je očekivana, čelnici Barcelone više nisu mogli nazad nakon što su počeli tražiti novog trenera nakon ispadanja u polufinalu španjolskog Supercupa.

Očito su bili uvjereni da Xavi neće odbiti ponudu, ali je bivša klupska zvijezda odlučila ostati u Kataru najmanje do kraja sezone.

Zbog toga je Setien postao trener do juna iako na službenoj stranici piše sljedeće:

"Barcelona i Quique Setien postigli su dogovor da potonji postane prvi trener momčadi do 30. juna 2022. godine!"

Službeno predstavljanje trebalo bi biti odrađeno u utorak, tokom ponedjeljka su trajali pregovori između agenta 61-godišnjeg stručnjaka i čelnika Barcelone.

Dojam je da Setien izbran kao najbolje slabo rješenje budući da nitko od uglednih trenera (Pocchetino, Allegri...) nije htio razgovarati o saradnji.

Setien je iskusan, ali ne kao prvoligaški trener.

U LaLigi vodio je samo Las Palmas i Betis s kojim se rastao u maju prošle godine, a zanimljivo je da se prije godinu također spominjao kao mogući trener Barcelone.

Razlog je što se njegova trenerska filozofija poklapa s klupskom filozofijom Barcelone.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije