Barca na krilima Messija osigurala polufinale Lige Prvaka

Radiosarajevo.ba
Barca na krilima Messija osigurala polufinale Lige Prvaka

Fudbaleri Barcelone na superioran način došli su do nove pobjede nad Manchester Unitedom, i sa večerašnjih 3:0 (ukupno 4:0) prošli u polufinale Lige prvaka.

U prvom meču Barca nije blistala na Old Traffordu, ali je došla do velike pobjede minimalnim rezultatom 1:0 i tako zakoračila u polufinale Lige prvaka. Ipak, Manchester je istim rezultatom izgubio kući od PSG-a, pa je to anulirao u revanšu, stoga Katalonci su morali biti na oprezu.

Oprez je prekinuo Leo Messi i nova magija kojom je trasirao put Kataloncima ka polufinalu. Za svega četiri minute postigao je dva gola i tako odveo svoj tim u polufinale.

Igrao se 16. minut kada je primio loptu na desnoj strani, namjestio se na lijevu nogu, te predivno pogodio za vodstvo svog tima.

Samo četiri minute kasnije isti igrač postiže novi gol, a tu mu je pomogao i David de Gea koji je katastrofalno reagovao. Do kraja poluvremena nije bilo više golova.

Nakon sat vremena igre Philippe Coutinho pogađa na asistenciju Jordija Albe i tada je već sve bilo riješeno.

Do kraja su gosti igrali nešto ofanzivnije, ali povratka više nije bilo. Tako je Barcelona prošla u novo polufinale najkvalitetnijeg evropskog fudbalskog takmičenja.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije