Barca i Real prvo poluvrijeme bez golova na Nou Campu

Radiosarajevo.ba
Barca i Real prvo poluvrijeme bez golova na Nou Campu
Foto: EPA-EFE / El Clasico

U zaostalom susretu 10. kola španske La Lige Barcelona je dočekala Real Madrid.  Prvo poluvrijeme jednog od najzanimljivjih mečeva na svijetu završilo je bez golova.

Prvo poluvrijeme između ljutih rivala završeno je bez golova. Bilo je prilika sa obje strane, a prvi je zaprijetio Real Madrid, pokušajem Casemira.

Nije ni Barcelona ostala dužna, pa je u dva navrata zaprijetila Kraljevima, ali bez golova.

Utakmica poprilično ujednačena, a obje ekipe su na visini zadatka, a imamo još 45 minuta da vidimo ko će odnijeti pobjetu u 242. susretu ljutih rivala.

Susret je, s obzirom na političku situaciju u Kataloniji, proglašen mečom visokog rizika, te su zbog toga angažovane jake policijske snage.

El Clasico - undefined

Foto: EPA-EFE: El Clasico

Da sve prođe u najboljem redu brine se oko 3.500 policajaca i drugih čuvara reda, a igrači su boravili u istom hotelu, te su u neobilježenim autobusima stigli na stadion kako bi se izbjegao napad na igrače Reala. Susret je trebao biti odigran 26. oktobra, ali odgođen zbog protesta.

El Clasico - undefined

Foto: EPA-EFE: El Clasico

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije