Bordo tim slavio na teškom gostovanju u Armeniji

Radiosarajevo.ba
Bordo tim slavio na teškom gostovanju u Armeniji
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Sarajevo - Zrinjski
U prvom susretu kvalifikacija za Europsku ligu Fudbalski klub Sarajevo danas je gostovao kod armenskog Banantsa u prijestolnici ove države Jerevanu. Slavio je Bordo tim rezultatom 2:1.

Prvi pokušaj Sarajevo je imalo u sedmoj minuti susreta, ali je udarac Šišića zaustavio golman Banantsa. U 11. minuti pokušao je Krste Velkoski, ali njegov udarac je otišao preko prečke gola domaćih. U 13. minuti sa 20-ak metara od gola Banantsa pokušao je Amar Rahmanović, ali je još jednom bio siguran Airapetyan.

Sarajevo je došlo do vodstva u 16. minuti susreta. Nakon centaršuta Dušana Hodžića najviši u šesnaestercu Banantsa bio je Mersudin Ahmetović i glavom zatresao mrežu Banantsa. Do drugog gola Bordo tim je došao samo pet minuta kasnije. Odlično su kombinirali Ahmetović i Velkoski, a kapiten Sarajeva ostavio je loptu za Emira Halilovića koji drugi put danas trese mrežu Banantsa.

Banants je smanjio u 34. minuti susreta. Šutirao je Ayvazyan iz sobodnog udarca, a Pavlović je loše intervenisao i domaćin je smanjio rezultat. Samo dvije minute kasnije domaći su opet zatresli mrežu Pavlovića, ali je pogodak poništen zbog ofsajda. Ayvazyan je pokušao i u 39. minuti susreta, ali je njegov pokušaj otišao preko prečke gola Pavlovića. Posljednju priliku u prvom poluvremenu imali su domaći. Stanojević je uposlio Peltera, ali je loše šutirao fudbaler Banantsa.

Ayvazyan je u 52. minuti još jednom fantastično šutirao iz slobodnog udarca, a ovaj put saveznik Pavlovića bila je stativa. Prijetili su domaći u nastavku susreta, ali nisu uspjeli pronaći put do gola Pavlovića. Bordo tim je uspio sačuvati vodstvo i na stadionu Asim Ferhatović Hase imat će priliku da izbori plasman u drugo pretkolo Europske lige.

Revanš susret igra se na stadionu Asim Ferhatović Hase 19. jula.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije