Balotelli ponovo bez poziva u reprezentaciju

Anadolija
Balotelli ponovo bez poziva u reprezentaciju
Uprkos dobroj formi u francuskom klubu Nice, italijanski napadač Mario Balotelli nije dobio poziv selektora italijanske reprezentacije Giampiera Venture za nastup u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine. 

Balotelli je u ekipi Nice u Francuskoj u dva mjeseca postigao golova koliko u zadnje dvije sezone zajedno. Italijan, koji je poznat po neobičnim ispadima, u šest ligaških mečeva za francuski klub postigao je isto toliko golova.

Ipak, bivši igrač Liverpoola i AC Milana izostavljen sa spiska od 26 igrača na koje selektor Ventura računa za utakmicu u kvalifikacijama za SP-a 2018 protiv Lihtenštajna i za prijateljsku protiv Njemačke. 

Ventura je izjavio da ne sumnja u Balotellijevo vještine i sposobnosti ali je dodao: "Ne možete misliti da se neko u dva mjeseca može promijeniti."

Kako je kazao, sa Balotellijem će o mogućem povratku u nacionalni tim razgovarati sljedeće godine. 

Italijan je sedmi gol sezone postigao u pobjedi protiv Nantesa sa 4:1 kod kuće. Posljednje dvije sezone Balotelli je postigao ukupno sedam golova, četiri u sezoni 2014/15 i tri u prošloj sezoni.

Ekipa za koju trenutno igra, Nica, koja na titulu čeka od 1959. godine, zauzima čelnu poziciju s 29 bodova iz 12 utakmica, odnosno tri bodova više od Monaca i PSG-a koji je prate.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije