Baka za Gazzetta dello Sport: O saigraču Allegriju, gdje bi Zrinjski bio u seriji A

J. M.
Baka za Gazzetta dello Sport: O saigraču Allegriju, gdje bi Zrinjski bio u seriji A
Foto: wiki / Blaž Slišković i Massimiliano Allegri u dresu Pescare
Fudbaleri Zrinjskog u subotu su osvojili treću uzastopnu titulu prvaka BiH, drugu u trenerskoj karijeri Blaža Sliškovića.

To je bila prilika da novinari La Gazzetta dello Sport kontaktiraju legendarnog Baku koji je u igračkoj karijeri dva puta nastupao za Pescaru.

Italijani podsjećaju da Slišković imao nadimak "Maradona s Balkana", mada mu je u stvarnosti karijera više podsjećala na onu Georgea Besta.

"Nakon titule 2017. godine igrači i navijači su očekivali da ponovimo uspjeh pa je pritisak bio veći", kaže Slišković i Italijanima daje ličnu kartu Zrinjskog.

"Moji puleni nisu poznati u inostranstvu, ali radi se o talentiranim igračima kao što su golman Pirić, koji je potpisao za slovenski Maribor, potom ofanzivni vezisti Filipović i Bilbija, braniči Kadušić i Hajdarević... Imamo dobru fudbalsku školu koja i u vrijeme ekonomske krize nastavlja proizvoditi igrače".

Na pitanje da uporedi kvalitet bh. prvaka u odnosu na italijanske klubove, Slišković kaže da bi Zrinjski bio u donjem dijelu serije A i vrlo dobar tim serije B.

Baka se prisjetio i Massimiliana Allegrija, svog bivšeg saigrača iz Pescare (sezona 1992-1993), danas uspješnog trenera Juventusa.

"Nikad ne bih rekao da će postati trener jer je u igračkim danima bio prilično zatvoren."

Italijanskog novinara interesiralo je ima li mogućnosti da se Baka vrati u Pescaru, ovaj put kao trener.

"Prije dvije godine bili smo u kontaktu, ali sam odabrao rodni Mostar. Sada mi je istekao ugovor sa Zrinjskim i slobodan sam. Želio bih se okušati u Francuskoj gdje sam također igrao (Marseille, Lens i Rennes) ili u Njemačkoj i Španiji", rekao je proslavljeni bh. fudbaler i nekadašnji selektor Blaž Slišković za La Gazzetta dello Sport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije