Bajević zaprepastio NSBiH: Kad su spomenuli platu, nisu mogli vjerovati šta je rekao

A. S.
Bajević zaprepastio NSBiH: Kad su spomenuli platu, nisu mogli vjerovati šta je rekao
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Duško Bajević i Elvedin Begić

Na tradicionalnom druženju sportskih novinara koje na kraju godine uvijek organizira Nogometni savez Bosne i Hercegovine, neizbježna tema bio je izbor selektora A selekcije.

Okupljeni pripadnici "sedme sile" okružili su predsjednika Elvedina Begića i razgovarali o raznim problemima sa selektorima, još od vremena kada su Zmajevi igrali u baražu 2009. godine u Portugalu, u eri Miroslava Ćire Blaževića kao "kormilara".

Duško Bajević za Radiosarajevo.ba: Uskoro dolazim u Sarajevo na razgovor

Ne treba žuriti s odlukom o novom selektoru, ali što se mene tiče tu sam, želim pomoći Zmajevima. Doći ću tokom decembra u Bosnu i Hercegovinu, u Sarajevo, i razgovarat ćemo. Samo polako, moramo se izvući iz ove krize.

Nas je zanimalo kolika će biti plaća Duška Bajevića. Posljednji selektor prije Princa s Neretve Robert Prosinečki mjesečno je zarađivao 15.000 eura

"Uvijek pitanja o plaćama, zašto to mora biti prioritet... Bajević nije imao nikakvu želju u visini plate, njega to uopšte nije zanimalo", kazao je Begić, koji ima velike zasluge za jedinstvo u NSBiH. 

Neko od okupljenih kolega je podvukao da je Bajević i na konferenciji za medije kazao da je presudilo da pomogne BiH.

“Presudila je moja velika želja da pomognem reprezentaciji u ovom važnom trenutku. Vjerujem da sa svojim znanjem i iskustvo mogu da doprinesem da se ispuni zacrtani cilj.” poručio je Bajević javnosti nakon preuzimanja reprezentacije BiH.

Kako Radiosarajevo.ba saznaje, Bajević neće raditi bez plaće, pa će NSBiH naći način da se oduži jednom od najvećih trenerskih imena u našoj zemlji.

Podsjetimo, BiH će 26. marta u Zenici igrati protiv Sjeverne Irske. Ukoliko Zmajevi ostvare prolaz – četiri dana poslije u Zenici igrat će protiv Slovačke ili Irske. Pobjednik tog meča plasirat će se na EURO 2020.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije