Bajević predstavio saradnike i otkrio vraća li se Ognjen Vranješ među Zmajeve

Radiosarajevo.ba
Bajević predstavio saradnike i otkrio vraća li se Ognjen Vranješ među Zmajeve
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Duško Bajević predstavio saradnike

Novi selektor nogometne reprezentacije BiH Dušan Bajević danas se obratio predstavnicima medija u prostorijama NSBiH te predstavio svoje saradnike u stručnom štabu reprezentacije.

Rusmir Cviko, Adnan Čustović i Slaven Musa bit će pomoćnici u trenerskom “staffu”, a Eldin Jelešković je zadužen za kondicionu pripremu. Zvjezdan Misimović će biti v. d. tehničkog direktora selekcije, a Darko Ljubojević tim-menadžer. Trener golmana bit će naknadno izabran.

U tim će biti i Emir Spahić, doskorašnji kapiten Zmajeva, koji će imatu ulogu savjetnika. 

Dolazak Čustovića i Muse smo već najavili, čime je potvrđeno pisanje portala Radiosarajevo.ba.

Selektor Bajević za subotu najavio press, otkrivamo ko će mu biti saradnici

Konferencija za medije na kojoj će službeno biti predstavljen selektor A reprezentacije Duško Bajević, bit će održana u subotu, 25. januara, u 11 sati u prostorijama Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine u Sarajevu. Informacija je potvrđena iz NSBiH, a na njioj bi bajević trebao objaviti imena svojih saradnika.


“Istina je da da u tom periodu kada sam dobio prijedlog, nisam u prvom momentu znao da ću biti selektor. No, kako su dani bili kraći, pokušali smo donijeti odluku i vrijeme koje sam proveo u Savezu me uvjerilo da pristanem biti selektor. Ponosan sam što sam ovdje i želimo otići na Euro. Počet ćemo odmah raditi i želimo vidjeti šta je prednost, a šta treba raditi”, kazao je Bajević, piše SCSport.

Potom je odgovorio na pitanje o eventualnom povratku Ognjena Vranješa u reprezentaciju:

“On je bio dio reprezentacije dugo. Dao je mnogo reprezentaciji i to mu niko ne osporava. Borbenost i zalaganje. Najviše zavisi od njega samog da li će se vratiti u reprezentaciju. Razgovarao sam s njim i još ću jednom, pa ćemo vidjeti. Ipak, to od njega zavisi”.

Zatim je naglasio:

“Svi igrači koji su spremni, računam na njih. Danas ne mogu govoriti nikako o imenima, pomenuli smo Vranješa i to je to. Ne možemo sada o imenima. Reprezentacija je reprezentacija, igrači se moraju promijeniti i shvatiti da igraju za reprezentaciju”.

NSBiH za mečeve baraža angažovao video-analitičara

Nogometni savez BiH, očito ne želeći ništa prepustiti slučaju, angažovao je video-analitičara za predstojeće utakmice A reprezentacije u play-offu Lige nacija.

Tu funkciju, koja dosad (barem zvanično) nije postojala u okviru stručnog štaba Zmajeva, obavljat će Ermin Avdić.

Riječ je o dugogodišnjem video-analitičaru FK Sarajevo, koji je nakon napuštanja bordo kluba radio u moldavskom Sheriffu iz Tiraspola i tunižanskom Sfaxienu.

Također je pomagao i selektoru Hrvatske Zlatku Daliću u mečevima protiv Grčke prije nekoliko godina.

Njegov angažman u reprezentaciji BiH trajat će do završetka utakmica baraža, a možda i duže, ukoliko se izabranici novog selektora Dušana Bajevića plasiraju na Evropsko prvenstvo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije