Baho Topalbećirević dobio veliko priznanje za film o Ivici Osimu u Milanu

Radiosarajevo.ba
Baho Topalbećirević dobio veliko priznanje za film o Ivici Osimu u Milanu
Foto: Privatni album / Baho Topalbećirević dobio veliko priznanje u Milanu

Na 37. Međunarodnom festivalu sportskog filma u Milanu, film Sabahudina Topalbećirevića "Švabo iz Sarajeva" je odlukom žirija dobio "počasno priznanje" i osvojio drugo mjesto u kategoriji "Šampioni u sportu".

Osvojiti drugo mjesto je zaista veliki uspjeh imajući u vidu konkurenciju, velike filmske produkcije i činjenicu da se to upravo desilo u gradu sporta - Milanu.

Na spektakularnoj ceremoniji zatvaranja u dvorani Palazzo Lombardia bilo je prisutno oko 500 ljudi u dvorani. Od toga mnoga slavna imena iz svijeta sporta i filma, među kojima su bile i tri velike sportske zvijezde Antonio Conte, Dino Meneghin i Sara Simeoni.

"Ovo je zaista poseban dan u mom životu, dobiti nagradu ovdje gdje su bila prikazana 174 filma, u nevjerovatnoj konkurenciji je veliki uspjeh i za mene i za BiH. Ponosan sam i ovo je nagrada koja će imati posebno mjesto u mom srcu", kazao je za Radiosarajevo.ba Topalbećirević .

Baho Topalbećirević dobio veliko priznanje u Milanu - undefined

Foto: Privatni album: Baho Topalbećirević dobio veliko priznanje u Milanu

Nakon dvije nagrade na Zlatiboru i jedne u Moskvi, film je nastavio da dokazuje svojm kvalitet i u Milanu.

"Ovo je nagrada i za moju BiH, a veliki hvala porodici Osim na izdvojenom vremenu, kao i AlJazeeri koja je prepoznala moje projekte, svim saradnicima na filmu i festivalu na Zlatiboru koji je delegirao film kao jedan od pobjednika u Milano", dodao je Sabahudina Topalbećirevića

"Želim samo da kažem da u sklopu ovogodišnjeg osmog izdanja najvećeg sportskog simpozija na Balkanu Simposar Sarajevo kreće i prvi Međunarodni festival sportskog filma, a dozvolu za organizaciju i ulazak u bord upravo nam je dao Ficts Milano na čelu s predsjednikom Askanijem. Tako ćemo vidjeti 20-tak sjajnih sportskih filmova, a publika u Sarajevu će siguran sam prepoznati ovaj događaj", istakao je za Radiosarajevo.ba Topalbećirević .

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije