Azzurri u Armeniji odigrali za Zmajeve: Finiš meča za infarkt

Radiosarajevo.ba
Azzurri u Armeniji odigrali za Zmajeve: Finiš meča za infarkt
Foto: scsport.ba / Detalji s meča

Odigrana je jedna utakmica grupe J kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, u kojoj se nalazi i naša reprezentacija, a Italija je uz dosta muke u Jerevanu ostvarila pobjedu protiv Armenije (1:3), a Azzurri su tek u finišu slomili otpor domaćina.

Alexander Karapetian je u 11. minuti šokirao Italiju i doveo svoju reprezentaciju u prednost. Federico Bernardeschi je imao veliku šansu u 23. minuti, a pet minuta Andrea Belotti je poravnao na 1:1. Nedugo nakon gola Bernardeschi je još jednom pokušao.

U finišu prvog dijela Belotti je imao dvije prilike, a domaći su ostali sa igračem manje, jer je drugi žuti karton dobio strijelac gola Karapetian. Armenija je dobro čuvala rezultat i pokazala da je opasna na kontre, te da nije nimalo bezazlena.

Italije je tek u finišu slomila otpor domaćih, koji su cijelo drugo poluvrijeme igrali sa igračem manje.

Prvo je Lorenzo Pellegrini doveo Azzurre u prednost u 77. minuti, a onda je Belotti pogodio za 1:3. Strijelac trećeg gola za Italiju zatresao je mrežu i u nadoknadi, ali gol je poništen zbog ofsajda.

U narednom kolu u Jerevanu Armenija će ugostiti našu reprezentaciju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije