Azzuri na putu ka Zenici: Motivirani da idu na trijumf protiv Zmajeva

Anadolija
Azzuri na putu ka Zenici: Motivirani da idu na trijumf protiv Zmajeva
Foto: AA / Azzurri u Sarajevu

Fudbalska reprezentacija Italije u četvrtak oko podne stigla je na Međunarodni aerodrom Sarajevo čarter letom iz Firence, a potom autobusom nastavila put za Zenicu, gdje će u petak navečer odmjeriti snage sa izabranicima Roberta Prosinečkog.

“Azzurre“ su predvodili šef delegacije legendarni bivši reprezentativac Gianluca Vialli i selektor Roberto Mancini. Iako su već osigurali prvo mjesto u grupi “J“ kvalifikacija za EURO 2020 sa maksimalnih osam pobjeda Italijani su prije polaska za BiH istakli da imaju motiv i da idu na novi trijumf.

Zmajevi očekuju pobjedu na Bilinom polju: Želimo se revanširati Italijanima

Dolaskom stopera holandskog Groningena Samira Memiševića, danas je i komplertiran igrački kadar reprezentacije Bosne i Hercegovine koja se već treći dan u Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici priprema za kvalifikacijsku utakmicu za Evropsko prvenstvo 2020. godine protiv lidera grupe J selekcije Italije.

Mancini je uoči okupljanja u trening kampu Fudbalskog saveza Italije u Covercianu, kod Firence, imao dosta problema. Naime, zbog povreda za duele protiv BiH i kasnije Armenije otpali su Marco Verratti (PSG), Leonardo Spinazzola (Roma) i Domenico Berardi (Sassuolo). Selektor “azzurra“ je, ipak, odlučio pozvati samo jednu zamjenu, a riječ je o Sandru Tonaliju, mladom reprezentativcu i veznom fudbaleru Brescie.

Italijani potvrdili: Mancini otpisao tri igrača za duel u Zenici

Iz Fudbalskog saveza Italije danas su potvrdili da su Marco Verratti (PSG), Leonardo Spinazzola (Roma) i Domenico Berardi (Sassuolo) zbog povreda otpali za duele kvalifikacija za EURO 2020 protiv BiH i Armenije. Istaknuto je da je umjesto spomenutog trojca pozvana samo jedna zamjena Sandro Tonali, koji je prekomandovan iz U21 reprezentacije Italije.

Tako će Mancini na raspolaganju imati 27 igrača za utakmice protiv BiH i Armenije. “Azzurri“ su se za ogled u Zenici vrijedno pripremali u trening kampu u Covercianu, a da respektuju BiH najbolje ilustruju riječi Francesca Acerbija, odbrambenog igrača Lazija.

“Duel sa Edinom Džekom bit će poput derbija za nas u odbrani. Po kvalitetu, za mene je Džeko jedan od najboljih napadača. U stanju je sam unijeti strah u redove protivnika, ali nećemo razmišljati samo o njemu, jer BiH ima i druge važne igrače, poput Miralema Pjanića. Sigurno je da će igrati na pobjedu, ali im to nećemo dozvoliti“, kazao je Acerbi za italijanske medije.

Italija će večeras u 18 sati imati trening na stadionu "Bilino polje", a pola sata ranije održat će konferenciju za medije.

Utakmica devetog kola grupe “J“ između BiH i Italije igraće se 15. novembra na zeničkom stadionu "Bilino polje" sa početkom u 20,45 sati.

Poslije osam odigranih kola, Italija je lider sa 24 boda, a slijede je Finska sa 15, Armenija i BiH sa po deset, Grčka sa osam i Lihtenštajn sa dva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije