Pala Sj. Irska, na redu je Austrija: Franco Foda analizirao pobjedu Zmajeva u Belfastu

J. M.
Pala Sj. Irska, na redu je Austrija: Franco Foda analizirao pobjedu Zmajeva u Belfastu
Foto: X.com / Haris Duljević
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine uspješno je startovala u novopokrenutoj UEFA Ligi naciji. Puleni Roberta Prosinečkog pobijedili su u Belfastu Sjevernu Irsku 2:1 i stvorili solidan kapital uoči narednog susreta.

A naredni protivnik u 3. grupi B-lige je selekcija Austrije koja u utorak dolazi na Bilino polje. Iz kampa u Bad Waltersdorfu, gdje se njegovi izabranici spremaju za meč u Zenici, austrijski selektor Franco Foda za medije je dao kratku analizu pobjede BiH u Belfastu.

"Sjeverni Irci su igrali odlično u prvom poluvremenu, imali su dobre šanse. Ali, vidjeli smo i kvalitetu selekcije BiH, koja je stalno prijetila iako nije stvorila mnogo prilika. Bosanci su bili vrlo efikasni, rutinski su realizirali šanse koje su im se ukazale", rekao je Foda.

Austrijski selektor objašnjava da su obje selekcije igrale prema njegovim očekivanjima, prenosi Heute.at.

"Na svom terenu Sjeverni Irci su bili vrlo agresivni, s dosta trke, a podrška s tribina dala im je krila. Igraju dugim loptama, marširaju svih 90 minuta", rekao je 52-godišnji stručnjak, a onda prešao na analizu bh. selekcije:

"Bosna i Hercegovina ima dobro posložen tim, to su tehnički potkovani igrači, ali su igrali u gostima i morali su se orijentirati na kontranapade", rekao je Foda.

Novinari pitali su selektora da li je pobjeda BiH u Belfastu pred austrijsku selekciju stavila imperativ za osvajanjem tri boda u Zenici.

"Ne bih rekao. Nakon Zenice ostaju nam još tri utakmice. Uvijek idemo na pobjedu, ali činjenica je da se radi o izjednačenoj grupi koja će biti riješena tek u posljednjoj utakmici". rekao je austrijski selektor Franco Foda uoči gostovanja u Zenici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije