Australijski David Beckham želi s partnerima kupiti fudbalski klub u BiH

Radiosarajevo.ba
Australijski David Beckham želi s partnerima kupiti fudbalski klub u BiH
Constantinos Boutsianis, bivši australijski reprezentativac, koji je u bogatoj karijeri nastupao za najpoznatije klubove u zemlji klokana (South Melbournea i Perth Gloryja), ali i bio član engleskog Boltona, već nekoliko dana boravi u glavnom gradu B

Glavni krivac za njegov dolazak je Banjalučanin Samir Cerić koji u Velikoj Britaniji važi za izuzetno uspješnog poduzetnika, jednog od simbola tamošnje kreativne industrije i kojeg je čuveni Times Magazine uvrsti na prestižnu listu najmoćnijih ljudi u svijetu umjetnosti i mode.

Četrdesetsedmogodišnji Boutsianis je veliki prijatelj i poslovni partner Samira Cerića i oni žele da u budućnosti rade različite nogometne projekte u Bosni i Hercegovini, ali i regionu. Svojevremeno je popularni Con dobio i nadimak “australijski David Beckham” zbog izuzetno preciznog izvođenja slobodnih udaraca. Danas radi kao nogometni stručnjak sa veoma zanimljivim i modernim pristupom treningu i razvoju talenata, saopćeno je iz kompanije Alpha Omega Fine Art.

"Istražujući različite mogućnosti došao sam do zaključka da svoju misiju trebam početi upravo na području bivše Jugoslavije, gdje vjerujem da postoji izuzetan rasadnik nogometnih talenata poput Sušića, Savičevića, Prosinečkog, Baždarevića... Želim doći raditi u BiH i eventualno iskoristiti svoje veze s bogatim azijskim tržištem kako bi privukao investitore u bh. fudbal. Bosna i Hercegovina i okruženje je idealno za moj novi početak. Ovdje nikad nije nedostajalo tih majstora s loptom, ali je evidentno da ima nekih drugih problema u samom radu sa mladim nogometašima", kaže Constantinos Boutsianis koji je jučer gledao derbi utakmicu Željezničara – Zrinjskog, a njegovu pažnju privukao je Dženan Zajmović, te mladi Nermin Hajdarević i Haris Handžić.

Boutsianis je sa Samirom Cerićem učestvovao proteklih dana u pregovorima o potencijalnim investicijama u FK Sarajevo i FK Željezničar.

"Postoji vrlo konkretna namjera da se investira ovdje. Negdje bismo željeli otkupiti suvlasnička prava, negdje uložili novac u omladinske akademije klubova. Ovdje se sa nekim skromnijim ulaganjima u odnosu na bogate evropske zemlje mogu postići vrhunski rezultati. Postoji i jasan plan kako bi se taj novac vratio, ali treba vidjeti koliko su bh. klubovi spremni odgovoriti na naše zahtjeve", zaključio je na kraju Boutsianis koji se u glavnom gradu BiH susreo i sa Darkom Ljubojevićem, tim-menadžerom seniorske reprezentacije BiH i voditeljom UEFA-inog projekta razvoja elitnih mladih igrača, dodaje se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije