Serija A / Italijanski velikan AC Milan zainteresiran za Edina Džeku

21. 04. 2017. u 10:35:00 Anadolija

Shares:0

Ako Milan ne uspije dovesti Pierrea-Emericka Aubameyanga, onda će, prema navodima italijanskih medija, pokušati dovesti bh. reprezentativca Edina Džeku, najboljeg strijelca Rome ove sezone.

Vincenzo Montella, trener Milana, jučer je imao trosatni sastanak s novim direktorima Massimilianom Mirabellijem i Marcom Fassoneom, koji su imenovani nakon što je klub preuzeo kineski investitor Yonghong Li.

Tema sastanka bio je dolazak napadača koji bi zamijenio Carlosa Baccu. Više izvora ističe da je prva želja Rossonera Aubameyang, igrač Borussije Dortmund, jer je svoju karijeru počeo u omladinskom pogonu Milana.

Međutim, ako se taj plan ne realizira, mediji navoda da će se okrenuti Džeki, koji ima sjajnu sezonu u Romi i konačno se prilagodio Seriji A. Trenutno s 25 pogodaka dijeli prvo mjesto na listi strijelaca, a u 46 takmičarskih utakmica ove sezone postigao je ukupno 35 golova.

S druge strane Roma očajnički želi prodati neku od svojih najvećih zvijezda kako bi uravnotežila finansije, a Džeko bi mogao biti idealno rješenje ako postignu cijenu od najmanje 18 miliona eura za njega.

NEMA KOMENTARA