Atletico odlučan da zadrži Vrsaljka: Hrvata žele Napoli, Inter, Juventus...

AA
Atletico odlučan da zadrži Vrsaljka: Hrvata žele Napoli, Inter, Juventus...
Enrique Cerezo, predsjednik Atletico Madrida, demantovao je medijske navode da će hrvatski reprezentativac Šime Vrsaljko tokom zimskog prelaznog roka napustiti klub, prenosi Anadolu Agency (AA).

Za Vrsaljka, koji je nezadovoljan minutažom u Atleticu, navodno su zainteresovani Napoli, Inter, Juventus i Liverpool. U posljednje vrijeme sve češće se spominje da će se vratiti u italijansku Seriju A, gdje je već igrao za Sassuolo i Genou.

"Vrsaljko je igrač Atletico Madrida i očekujem da će tako biti u 2018. godini", kazao je Cerezo za španske medije i dodao:

"Uvijek smo imali dobre odnose sa svim klubovima, ali dobar odnos ne smijemo pogrešno shvatiti kao namjeru da želimo pregovarati o igračima. S Aurelijom De Laurentisom, predsjednikom Napolija, razgovarao sam o filmovima. Mislim da će Vrsaljko ostati u Atleticu. Zapravo sam siguran u to."

Cerezo je izrazio nadu da će njegov Atletico i Napoli igrati finale Lige Evrope, takmičenja u koje su oba kluba stigla iz Lige šampiona.

Vrsaljko je profesionalnu karijeru počeo u zagrebačkom Dinamu, a jednu polusezonu je proveo na posudbi u Lokomotivi. Nakon tri sjajne sezone u "modrom" dresu 2013. godine prelazi u Genou, a godinu kasnije u Sassuolo. U dresu reprezentacije Hrvatske do sada je odigrao 27 utakmica.  

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije