Astana preko Slavije izborila proljeće u Europi

Fena
Astana preko Slavije izborila proljeće u Europi
U izravnom dvoboju za drugo mjesto skupine A Europske lige nogometaši Astane u Pragu su svladala Slaviju rezultatom 1:0, izborivši tako prolaz u knock-out fazu natjecanja.

Maccabi Tel Aviv u gostima je identičnim rezultatom pobijedio Villarreal, no unatoč tom porazu španjolska momčad osvojila je prvo mjesto u skupini A.

U skupini B kijevski Dynamo i Partizan već su ranije osigurali sljedeću rundu natjecanja, a u međusobnoj borbi za prvo mjesto Dynamo je na svom travnjaku došao do pobjede 4:1. U drugoj utakmici te skupine Young Boys je s 2:1 bio bolji od Skenderbeua.

Braga je osvojila skupinu C unatoč porazu 2:1 od Istanbul Basaksehira u posljednjem kolu grupne faze Europske lige. Ludogorec je izborio drugo mjesto u toj skupini i prolaz dalje zahvaljujući remiju 1:1 na gostovanju kod Hoffenheima.

Hrvatski prvak Rijeka od Europske lige oprostio se pobjedom nad Milanom 2:0. Talijani su i pored toga osvojili prvo mjesto u skupini D, a u šesnaestinu finala će i grčki AEK koji je u posljednjem susretu grupne faze odigrao 0:0 u Beču kod Austrije. AEK je tako izborio prolaz sa samo jednom pobjedom i čak pet remija.

U skupini E nogometaši Evertona na oproštaju od Europe pobijedili su na gostovanju Apollon Limassol 3:0. U borbi za prvo mjesto u toj skupini Atalanta je pobijedila na svom terenu Lyon rezultatom 1:0.

Moskovski Lokomotiv i Kopenhagen pobjedama u šestom kolu izborili su prva dva mjesta u skupini F. Kopenhagen je kući bio bolji od Šerifa 2:0, dok je Lokomotiv istim rezultatom svladao u gostima Zlin, osvojivši tako prvo mjesto.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije