Asocijacija sportskih novinara osudila napad na redakciju portala Radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba
Asocijacija sportskih novinara osudila napad na redakciju portala Radiosarajevo.ba
Arhiv / Radiosarajevo.ba

Nakon brutalnog napada na redakciju portala RadioSarajevo.ba zbog objavljenog teksta o osuđenom navijaču FK Sarajevo, saopćenjem se oglasila Asocijacija sportskih novinara FBiH.

Saopćenje prenosimo u cijelosti:

“Asocijacija sportskih novinara FBiH najoštrije osuđuje brutalni napad na redakciju portala RadioSarajevo.ba i tražimo od istražnih organa da hitno pronađu izvršitelje. Napad na novinsku redakciju je i napad na slobodu izražavanja.

Huligani na ovaj način žele zastrašiti sve novinare, kako ne bi pisali o njihovim incidentima, kojih je posljednjih dana sve više.

Novinari pišu o osjetljivim temama, ne bave se navijačima na senzacionalistički način, nego u načelu. Ovakav brutalni napad pokazuje koliko su navijači postali osioni u nedostatku reakcije sistema.

Pozivamo sve kolege i sve medije na profesionalnu solidarnost u ovakvim situacijama. Tako ćemo, onima koji vrše pritiske, pokazati da svoje ambicije ne mogu ostvarivati na taj način”, kaže se u saopćenju Asocijacije sportskih novinara FBiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije