Asmir Begović: U Bournemouth sam došao zbog veće minutaže

Radiosarajevo.ba
Asmir Begović: U Bournemouth sam došao zbog veće minutaže
Golman reprezentacije Bosne i Hercegovine i prošlogodišnji osvajač engleske Premier lige sa Chelseajem, Asmir Begović na konferenciji za medije na kojoj je predstavljen u svom novom klubu AFC Bournemouth govorio je o različitim temama

Kako se navodi na zvaničnoj internet stranici AFC Bournemoutha, Begović je izjavio da je glavni razlog napuštanja Chesleaja bila nedovoljna minutaža.

“Proveo sam odlične trenutke tamo. To je veliki klub, igrao sam u Ligi prvaka, osjetio sam fudbal na najvišem mogućem nivou i osvojio sam s njima Premiership. To je bilo sjajno iskustvo, međutim nedostatak prave minutaže baš u vremenu kada sam pred najboljim godinama za golmana, oprijedijelio me je za Bournemouth”, kazao je 30-godišnji Begović.

Prema njegovim riječima, želio je otići negdje gdje će više igrati u prvom timu.

Atmosfera u Bournemouthu je sjajna počev od samog predsjednika kluba pa do navijača. Napredak kluba je očigledan, mnogo dobrih stvari se dešava ovdje i uzbuđen sam što ću doprinijeti daljem napretku”, rekao je Begović.

Objasnio je da je glavni cilj ostati u Premier ligi.

“Nikada ne smijete stvari olako shvatiti. Mislim da možemo klub gurnuti na veći nivo”, napominje Begović.

Govoreći o interesima drugih klubova za njega, naš golman izjavio je da je bilo interesa, ali se opredijelio za Bournemouth jer je trener odličan i ima mnogo kvalitetnih fudbalera, kao i visoke ambicije samog kluba.

Dodao je da je značajno napredovao posljednje dvije godine.

Prvo i glavno je da sam trenirao sa jednim od najboljih igrača svijeta. To me je značajno poboljšalo. Također, imao sam sjajnog trenera, koji mi je davao podršku u velikim utakmicama. Pritisak i odgovornost što ste u Chelseaju je bio jedno sjajno iskustvo”, ispričao je Begović.

Naveo je da su treninzi u Bournemouthu dobri, da se polako svi novopridošli igrači navikavaju.

“Bilo je zabavno posljednjih nekoliko sedmica. Trener Eddie Howe ima veliki utjecaj na igrače i on je veliki faktor u Bournemouthu. Želim učiti od njega i nadam se da možemo klub podići na viši nivo. Kada sam prvi put stigao u Portsmouth, prije 14 godina, Howe je tada igrao defanzivca u tom klubu. Zajedno smo odigrali par mečeva. Vidi se da zna raditi svoj posao”, izjavio je Begović.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije