Arsenal se nada čudu u Londonu, Napoli pun samopouzdanja dočekuje Real

Radiosarajevo.ba
Arsenal se nada čudu u Londonu, Napoli pun samopouzdanja dočekuje Real
EPA / Trening Napolia
Elitno klupsko fudbalsko takmičenje UEFA Liga prvaka ulazi u završnicu, a večeras počinje rasplet i borba za ostanak među osam najboljih ove sezone.

Susret između Arsenala i Bayerna trebao je biti jedan od derbija osmine finala Lige prvaka, ali se pretvorio u jednosmjernu ulicu i Bayern je već u prvoj utakmici na svom terenu riješio sve dileme.

Nakon prve utakmice u kojoj je Bayern slavio rezultatom 5:1, Arsenalu treba neko čudo koje se rijetko dešava kako bi prošao dalje, a posljednji put kada su se ovi rivali sastali na Emiratesu 2015. godine, Arsenal je pobijedio sa 2:0.

Mogući sastavi:

Arsenal: Ospina; Bellerín, Mustafi, Koscielny, Monreal; Coquelin, Xhaka; Oxlade-Chamberlain, Iwobi, Walcott; Sánchez.

Bayern: Neuer; Rafinha, Martínez, Alaba, Bernat; Kimmich, Thiago, Müller; Costa, Robben; Lewandowski.

U drugom večerašnjem susretu sastaju se Napoli i Real Madrid. Napoli je sjajno otvorio prvi susret osmine finala Lige prvaka u Madridu budući da je rano poveo lucidnim golom Insignea, no Real je odigrao jednu od najboljih ovosezonskih utakmica i na kraju je zasluženo stigao do rezultatskog preokreta.

Gol postignut u gostima ostavio je nadu navijačima Napolija da u užarenoj atmosferi San Paola stignu do historijskog uspjeha u Ligi prvaka. Svi su u Napoliju svjesni da će biti vrlo teško, no subotnje izdanje Sarrijeve ekipe na rimskom Olimpicu i velika pobjeda nad Romom dokaz su da ništa još nije riješeno u ovom duelu.

Mogući sastavi:

Napoli: Reina; Hysaj, Koulibaly, Albiol, Ghoulam; Zieliński, Diawara, Hamšík; Callejón, Mertens, Insigne.

Real Madrid: Navas; Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo; Kroos, Casemiro, Modrić; Bale, Benzema, Ronaldo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije