Chelsea slavi: Kolašinac nije postao drugi Bosanac s peharom Europa lige

Radiosarajevo.ba
Chelsea slavi: Kolašinac nije postao drugi Bosanac s peharom Europa lige

Fudbaleri londonskog Chelseaja osvojili su Europa ligu pošto su u finalu u Bakuu pobijedili Arsenal visokim rezultatom 4:1.

Utakmica na Olimpijskom stadionu u azerbejdžanskoj prijestolnici nije ponudila previše uzbuđenja u prvom poluvremenu. Arsenal je bio nešto aktivniji, ali su mreže mirovale.

pedro_sejo_AA.jpg - undefined

Foto: Anadolija

U nastavku je oko 60 hiljada gledalaca na stadionu i milioni kraj malih ekrana vidjelo pravi vatromet.

U 49. minuti Emerson je nabacio, a mnogo osporavani Olivier Giroud bio brži od Koscielnyog i glavom pogodio mrežu bivšeg kluba za 1:0.

Chelsea je potom zavladao terenom i u narednih 15 minuta riješio sve dileme. Najprije je u 65. minute Pedro zaključio sjajnu akciju u kojoj su učestvovali i Kovačić i Hazard (2:0).

pedro_chelsea_AA.jpg - undefined

Foto: Anadolija

Samo pet minuta kasnije "plavci" postižu treći gol:  Ainsley Maitland-Niles sapleo je Girouda u kaznenom prostoru, a Eden Hazard sigurno izvodi jedanaesterac za 3:0.

Tračak nade za Arsenal bio je gol rezerviste Iwobija koji je u 69. minute sjajnim udarcem s više od 20 metara savladao Kepu Arrizabalagu (3:1).

"Topnici" su jurnuli u napad, no jednu grešku Aubameyanga iskoristili su puleni Maruzija Sarrija i izveli munjevitu kontru, Giroud je uposlio Hazarda, a sjajni belgijski reprezentativac, najbolji igrač utakmice, savladao Cecha za 4:1.

U ekipi Arsenala svih 90 minuta odigrao je Sead Kolašinac koji tako nije uspio postati drugi bh. fudbaler s trofejom Europa lige (računajući i prethodno takmičenje - Kupa UEFA). Jedini kojem je to uspjelo ostaje Elvir Rahimić koji je 2005. godine slavio u dresu moskovskog CSKA.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije