Island osvojio veliki bod protiv Argentine, Messi promašio penal

Radiosarajevo.ba
Island osvojio veliki bod protiv Argentine, Messi promašio penal
Nogometne reprezentacije Argentine i Islanda su odigarale bez pobjednika u prvom kolu grupe D Svjetskog nogometnog prvenstva koje se igra u Rusiji.

Gaučosi su bili veliki favorit pred ovaj susret i generalno su među prvim favoritima za osvajanje zlatne medalje na koju čekaju pune 32 godine. Latinoamerička reprezentacija je krenula ka pobjedi od prve minute sa Aguerom, Messijem i Di Marijom u vrhu napada.

Napadač Manchester Cityja Aguero je na asistenciju Roja doveo do vodstva svoju reprezentaciju u 19. minuti susreta.

Kratko je trajala radost uzavrelih navijača Gaučosa, svega četiri minute, igrala se 23. minuta kada je Finnbogason pogodio za izjednačenje. Islanđani zadovoljni rezultatom čekali svoju priliku iz kontranapada, dok je Argentina u 64. minuti imala priliku da postigne pogodak i slavi, ali udarac s bijele tačke Messija brani Halldorsson.

Do kraja susreta Argentinci su pokušavali doći do pobjede, ali Islanđani su ostali hladni do kraja susreta i uspjeli su osvojiti zlata vrijedan bod na startu Svjetskog prvenstva.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije