Argentina jedva sa Paragvajom: Messi donio bod golom sa bijele tačke

Radiosarajevo.ba
Argentina jedva sa Paragvajom: Messi donio bod golom sa bijele tačke
Foto: EPA-EFE / Lionel Messi

Nakon poraza od Kolumbije u 1. kolu, Argentinci su prikazali još jednu blijedu partiju na Copa Americi.

Gaučosi, kojima je ovo vjerovatno zadnja šansa da s Lionelom Messijem osvoje neki značajniji trofej, jedva su izvukli bod protiv Paragvaja (1:1).

Paragvajci su otpočetka djelovali kao puno organizovanija ekipa te su to kapitalizirali u 37. minuti, kada je Richard Sanchez pogodio donji ugao gola Argentine. Rezultatom 1:0 zaključeno je prvo poluvrijeme.

Gaučosi su izjednačili u 57. minuti, strijelac sa bijele tačke bio je Messi, nakon što je prethodno lopta u kaznenom prostoru pogodila Ivana Pirisa u ruku, što je sudija Wilson Sampaio okrakterisao kao prekšaj za jedanaesterac nakon konsultacija s VAR sobom.

Pet minuta kasnije Paragvaj je imao šansu da nanese smrtonosni udarac Argentincima, dosuđen je ovog puta penal na drugoj strani. 

No, udarac Derlisa Gonzaleza odbranio je golman Franco Armani, koji je sretan što je uopšte bio na terenu u tom trenutku.

Naime, nešto ranije je napravio grubi prekšaj izvan šesnaesterca, kada je srušio upravo Gonzaleza. Obično se radi o prekršaju za koji se dodjeljuje crveni karton.

Do kraja susreta, rezultat se nije mijenjao. Argentina će svakako i dalje imati priliku da se plasira u četvrtfinale, s obzirom da dvije trećeplasirane ekipe iz tri grupe ulaze u drugu fazu takmičenja. Zadnji meč Gaučosi igraju protv Katara.

Kolumbija je u drugom susretu grupe B savladala Katar teže nego se očekivalo. Četiri minute prije kraja Duvan Zapata je postigao pogodak za konačnih 1:0.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije