Argentina i Rusija otvaraju renovirani stadion za SP u Moskvi

AA
Argentina i Rusija otvaraju renovirani stadion za SP u Moskvi
Fudbalska reprezentacija Argentine doći će na megdan Rusiji u prijateljskom susretu, kojim će biti otvoren renovirani stadion u Moskvi na kojem će se igrati finale Svjetsko prvenstva 2018. godine, prenosi Anadolu Agency (AA).

Iz Fudbalskog saveza Argentine potvrđeno je da će stadion Luzhniki biti mjesto na kojem će igrati ranije dogovorenu prijateljsku utakmicu sa Rusijom 11. novembra ove godine.

Stadion, koji je prvi put otvoren 1956. godine, preuređen je nakon što je zatvoren 2013. godine. Skoro sve osim fasade iz sovjetske ere je renovirano, a kapacitet je povećan sa 78.000 na 81.000 sjedećih mjesta. Uklonjena je atletska staza koja je korištena na Olimpijskim igrama 1980. godine, a tribine su sada mnogo bliže terenu.

Rusija će 14. novembra protiv Španije odigrati drugu prijateljsku utakmicu, ali se još uvijek ne zna na kojem stadionu. Argentina će isti dan odmjeriti snage sa Nigerijom u južnom ruskom gradu Krasnodaru.

 

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije