Antonio Conte: Propuštanje Mundijala za Italiju je katastrofa

AA
Antonio Conte: Propuštanje Mundijala za Italiju je katastrofa
Antonio Conte, menadžer Chelseaja i bivši selektor fudbalske reprezentacije Italije, izjavio je da je propuštanje Mundijala za njegovu naciju katastrofa. Dodao je i da je veoma teško očekivati da će se vratiti na klupu “Azzura“, prenosi AA.

Conte je na Evropskom prvenstvu 2016. godine u Francuskoj doveo Italiju do polufinala, a potom njegov nasljednik Gian Piero Ventura nije uspio odvesti nacionalni tim na Svjetsko prvenstvo, koje će se narednog ljeta održati u Rusiji.

Ovo nije dobar trenutak da moja zemlja propusti Svjetsko prvenstvo, to znači da je to katastrofa za nas. Veoma dobro znate koliko je fudbal važan u Italiji. Međutim, desilo se. Naravno, sada Savez mora da pronađe pravu soluciju. Mislim da je u ovom trenutku veoma teško očekivati da se vratim, jer to nije jednostavno. Mnogo je glasina i vijesti. Savez mora da dođe do najbolje opcije za Italiju“, otvoreno je za britanske medije kazao Conte.

Italija je u baražu za Mundijal u Rusiji eliminisana od Švedske (0:1, 0:0), što je značilo da će po prvi put nakon 60 godina propustiti najveće fudbalsko takmičenje na svijetu.

Osim Italije i Chelseaja sjajni trener vodio je Arezzo, Bari, Atalantu, Sienu i Juventus. Prethodno je bio veoma uspješan fudbaler igrajući za Lecce i Juventus, dok je za Italiju odigrao 20 utakmica.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije