Anegdota koja otkriva kakav je fudbalski čarobnjak bio selektor Zmajeva

Radiosarajevo.ba
Anegdota koja otkriva kakav je fudbalski čarobnjak bio selektor Zmajeva
Foto: Portsmouth.co.uk / Prosinečki i Harper
Robert Prosinečki, selektor Bosne i Hercegovine bio je jedan od najvećih mađioničara s loptom koje je svijet vidio, a svoju klasu pokazao je i u Engleskoj gdje je nosio dres Portsmoutha.

Nisu ga zaboravili bivši saigrači, a dokaz tome je i izjava Kevina Harpera koji je otkrio da se selektoru Bosne i Hercegovine uvijek divio.

"Kroz karijeru sam igrao s nekoliko ozbiljnih nogometaša, mislim na vrhunske klase poput Teddyja Sheringhama, Paula Mersona i Roberta Prosinečkog. Prosinečki je bio genij, na drugom nivou. Imao je 32 godine kada sam igrao s njim, nije to bilo njegovo najbolje vrijeme, međutim izgledao je tako kao da je došao s drugog planeta", rekao je Harper za zvaničnu stranicu Portsmoutha, a potom ispričao i jednu anegdotu:

"Trčim ja po krilu i vičem: ‘Robi, Robi’, budući da sam bio sam, a on je imao loptu u posjedu. Na poluvremenu mi je rekao: ‘Kevine, ne deri se, vidim te.’ Sve je vidio na terenu, potpuno nevjerojatno. Bio je još uvijek na kutiji cigareta dnevno", istaknuo je Harper.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije