Amar Osim otkrio hoće li protiv Širokog zaigrati Semir Štilić

Fena
Amar Osim otkrio hoće li protiv Širokog zaigrati Semir Štilić
Foto: Dženan Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Press konferencija FK Željezničar

 Šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Željezničar Amar Osim izjavio je danas na pres-konferenciji u Sarajevu da je raspoloženje u njegovoj ekipi pred meč sa Širokim dobro, te da je brojno stanje bolje nego pred prethodnu utakmicu.

"Da li će to biti dovoljno, saznat ćemo sutra navečer", rekao je Osim. 

Istakao je da je Široki klub od kojeg se uvijek očekuje pobjeda kad igra domaće utakmice, a da njihov nešto slabiji početak sezone može predstavljati dodatni motiv, ali i dodatni stres.

"Utakmica Želje i Širokog je jedan od derbija prvenstva i činjenica da igraju na domaćem terenu znači da će igrati s velikom željom i angažmanom", naveo je Osim.

Naglasio je da Semir Štilić još neće igrati jer tri sedmice treninga nije dovoljno pripreme za tako važne utakmice, nakon četiri mjeseca pauze.

Fudbaler Željezničara Damir Sadiković rekao je da se dobro osjeća pred utakmicu, te da je posebno bitno da je njegova ekipa u svih pet prethodnih utakmica dominirala na terenu.

"Utakmica na Pecari će biti borbena i tvrda, a pobijedit će onaj ko bude više skoncentrisan", smatra Sadiković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije