Amar Osim: Oni su kao autsajderi, naglašavam kao autsajderi

Radiosarajevo.ba
Amar Osim: Oni su kao autsajderi, naglašavam kao autsajderi
Foto: Dženan Kriještorac / Amar Osim

Fudbalski klub Željezničar u subotu će na stadionu Grbavica odmjeriti snage s Fudbalskim klubom Sloboda, a uoči duela petog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine predstavnicima medija obratio se Amar Osim, šef stručnog štaba Plavih s Grbavice.

"Ovo će biti drugačija utakmice nego prethodne, igramo kući i favorit smo. Situacija je zato teška...", kazao je Osim na početku konferencije za medije, dodavši:

"Dva igrača koja imaju kartone nam fale i zbog toga će ovo biti težak meč. Imamo ostatak ekipe koji će to probati nadoknaditi, a i Slobodi fale dva igrača pa smo po tom pitanju ujednačeni. Prvi put smo u situaciji da u meč ulazimo kao neki favoriti. Sloboda je neugodan protivnik, prošle sezone smo im u tri utakmice dva puta pogledali na gol. Nadam se da će utakmica biti gledljivija nego prošlosezonske. Oni su veliki klub, ali su u ovom trenutku kao autsajderi, naglašavam KAO autsajderi".

Amar Osim se dotakao i situacije Sinana Ramovića, od kojeg se mnogo očekivalo ove sezone, ali koji je zasad van početno tima.

"Sam ovisi o svojoj sudbini. Ekipa bez njega ne igra loše, jedina je mogućnost da počnemo igrati loše, pa da on dobije šansu, ili da popravi svoje performanse, pa da upadne u prvih 11. On ne igra, jer ima boljih od njega i tu je sve čisto kao sunce", kazao je Amar Osim, koji je dodao da Semir Štilić neće biti u konkurenciji za meč protiv Slobode.

Trener Željezničara se referirao i na činjenicu da njegov tim još nije postigao niti jedan gol u prvom poluvremenu utakmica, kao i na status sa zadnjom linijom.

"Potpisao bih istog ovog momenta da nikad ne dajemo golove u prvom poluvremenu, a da dobijamo utakmice. Što se tiče štopera, u sezonu smo ušli sa njima trojicom i zasad su se dobro pokazali. Imamo nadu da će Osmanković i Bogičević igrati kao u prvoj utakmici te se nadam da će odigrati korektno", istakao je Osim na kraju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije