Amar Osim: Nijedna utakmica za nas nije bila laka, pa neće ni ova

Radiosarajevo.ba
Amar Osim: Nijedna utakmica za nas nije bila laka, pa neće ni ova
Radiosarajevo.ba / Amar Osim: Do sada FK Željezničar s klupe vodio 299 puta

Očekujem ozbiljan pristup u utakmici protiv Zvijezde 09. Teško je očekivati, ako bude pristup kao prošli put, da ćemo dobiti utakmicu. Nadamo se da nećemo strijepiti do zadnje sekunde kao što je prije bio slučaj, kazao je na konferenciji za medije Amar Osim, menadžer Fudbalskog kluba Željezničar, koji je najavio nedjeljni duel na Grbavici koji počinje u 18 sati.

Osim je komentirao i odlazak Darka Nestrovića sa klupe Zvijezde 09.

“Otišao im je trener, ali nisu doveli novoga i nema tu pozitivnog šoka. Očigledno je da žele promjene neke. Ne mijenja to puno stvari, jer imaju igrače koje imaju, istu taktiku i formaciju. Najveći je teret na nama, hoćemo li mi moći okrenuti utakmicu u svoju korst”, dodao je Osim.

Šef struke Plavih zadovoljan je bodovnim učinkom na startu treće etape BH Telecom Premijer lige.

“S prve tri utakmice sam zadovoljan pristupom. Osvojili smo četiri boda i to je bio minimum koji smo trebali osvojiti. Možda je i bolje tako. Malo po malo se dižemo i mi više od ovoga ne možemo svakako. Nadamo se da ćemo, uz pojačanja za narednu sezonu, napraviti kompetitivniji tim“, podvukao je Osim. 

On je govorio i da bi predstojeća reprezentativna pauza trebala goditi njegovoj ekipi.

„Reprezentativna pauza će nam dobro doći zbog igrača koji su se kasnije priključili. Omogućit će nam i da se bolje upoznamo i više naučimo kako ko funkcionira. Nijedna utakmica za Želju ove sezone nije bila laka. Jedino možda u Širokom kada smo slavili 0:3. Sve ostale su bile teške, a to će biti i ova. Oni dolaze rasterećeni i nema laganih protivnika”, kazao je Osim.

Istakanuo je da ne može računati na Sinišu Stevanovića, te da će ga u početnom sastavi zamijeniti Srđan Stanić.

Mujezinović: Odlična atmosfera

Mustafa Mujezinović očekuje pobjedu pred domaćim navijačima.

“Radili smo dobro čitavu sedmicu i želimo se dobro pripremiti u dodatna dva dana. Atmosfera je odlična, slažemo se i svi su to dobri momci. Očekujem da pred našim navijačma dođemo do nova tri boda”, kazao je Mujezinović. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije