Amar Osim nakon velikog trijumfa na Koševu: Fina pobjeda, fina utakmica

Radiosarajevo.ba
Amar Osim nakon velikog trijumfa na Koševu: Fina pobjeda, fina utakmica
Arhiv / Amar Osim

Željezničar je na Koševu večeras ostvario novu veliku pobjedu nad ljutim gradskim rivalom Sarajevom. Slavili su Plavi sa 1:3 te se vratili na vrh tabele.

Svoj komentar je nakon utakmice dao Amar Osim, koji kaže kako je na igračima bio veliki pritisak.

Željezničaru pripao derbi na Koševu: Štilić i Krpić za pobjedu i lidersku poziciju

Nogometaši Željezničara slavili su pobjedu od 3:1 u 120. vječitom derbiju protiv Sarajeva i preuzeli čelnu poziciju na tabeli. Junak utakmice je Semir Štilić, koji je postigao dva gola i tako Plave ponovo lansirao. Iako je Sarajevo povelo, preko Ahmetovića, Plavki su zasluženo odnijeli sva tri boda na Grbavicu. Krenimo redom...

“Nije lako igrati derbije. Nama nije bilo lako jer smo tri boda bili u zasostatku. Da smo izgubili bilo bi -6, a nismo to zaslužili. Igrači su odgovorili pritisku na sjajan način i igrali normalno, što je teško u ovakvoj utakmici. Zasluženo smo na kraju pobijedili”, istakao je menadžer Plavih s Grbavice.

Osim nije želio odgovoriti na pitanje da li Štilić zaslužuje poziv u reprezentaciju.

“Ne bih se složio da smo loše počeli. Oni su tu napravili dobru akciju i Ahmetović je reagovao velemajstorski. Znali smo da imaju neke igrače koji nam mogu napraviti probleme, ali srećom i mi ih imamo. Mislim da je Husref u pravu kada priča o terenu. Igrali smo jednostavnije od njih. Oni igraju na posjed, kombinatoriku, a to je na ovom terenu bilo teško”, nastavio je Osim, piše SCSport.

“Mi smo se manje umarali i imali smo više energije. Fina pobjeda, fina utakmica. Četiri gola u lijepom ambijentu. Teren se na Koševu popravio, ali je stara drenaža i teško je kada kiša padne. Bilo je opet akcija koje su opravdale ono zbog čega mi čekamo derbi”, istakao je Osim te dodao:

“Ništa nam neće značiti ova pobjeda ako izgubimo bodove opet negdje gdje nismo planirali. Imamo problem s “malim” utakmicama, Sarajevo je tu puno bolje od nas i zato smo proavnati na tabeli. Ako budu i dalje bolji u tom segmentu, džaba će nam derbi i taj treći biti. Derbi je triput godišnje.”

“Šta god da bude, ako na kraju budemo poravnati biti bolji od Sarajeva, jer ćemo imati bolji skor. Ali treba doći do tih bodova, stalno smo u zaostatku. Ko garantuje da ćemo se i treći put dići? Mislim da su ova dva tima pokazala najviše do sada. Nadam se da će Sarajevo i Željo do kraja biti u vrhu. To je dobro za sarajevski i bh. fudbal. Lijepa je to stvar”, rekao je menadžer Plavih.

Musemić u četiri rečenice objasnio poraz Sarajeva od Željezničara

Nakon vječitog derbija u Sarajevu, u kojoj je pobjedu odnio Željezničar, obratili su se treneri bordo tima i Plavih Husref Musemić i Amar Osim. Musemić je, čestitavši Željezničaru, kazao da su dobro otvorili utakmicu, te da ih je možda malo poremetila povreda Hebibovića. Nogometaši Željezničara slavili su pobjedu od 3:1 u 120.

O velikom broju žutih kartona Osim kaže:

“Na kraju to nikog nije koštalo. Šerbečić je na kraju dobio drugi žuti, ali vjerovatno su svi osjetili da neke odluke nisu adekvatne. Previše je slučajeva bilo da bi to bilo slučajno. Ako 7-8 ljudi prigovara i 2 trenera… Igrači nisu neki s ulice, već znaju nešto oko fudbala i nisu bili zadovoljni. Reagovali su kako su reagovali.”

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije