Alen Hujić novi predsjednik FK Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Alen Hujić novi predsjednik FK Sarajevo
/ FOTO: Damir Hajdarbašić, Radiosarajevo.ba

Alen Hujić novi je predsjednik Fudbalskog kluba Sarajevo, dok će na funkcijama potpredsjednika u narednom periodu biti Edis Kusturica i Nedžad Čagalj.

Sjednica Skupštine FK Sarajevo počela je u 17 sati u sali Općine Centar. Nakon uvodnih riječi, pristupilo se izboru Verifikacione komisije, zapisničara i ovjerivača zapisničara, a potom je usvojen i pravilnik o radu Skupštine Fudbalskog kluba Sarajevo. Sjednicu je vodio predsjednik Skupštine Adnan Hadžimuratović, a od ukupno 87 članova Skupštine, prisustvalo je njih 65.

Kritika Murisa Mujanovića
Po usvajanju dnevnog reda, generalni direktor FK Sarajevo Dino Selimović, prisutne je izvjestio o načinu na koji je provedena uplata novčanih sredstava.

Mjesto je za govornicom potom zauzeo član Skupštine Muris Mujanović koji je govorio o prethodnom poslovanju i politici kluba.

''Gdje su naša djeca? Ne želim da mi igraju nekakvi sesari, a naša djeca nemaju mjesta u timu. Od Husejnovića smo napravili legendu, šta je on napravio za klub? Šta su napravili šunjevarići i ostali koji igraju za platu? To nije dobar sistem. Sarajevo ima trenere bolje od Dragana Jovića, za njegovu platu može igrati veliki broj juniora'', između ostalog je kazao Mujanović.

Strasti su se ubrzo smirile, pa su članovi Skupštine mogli pristupiti izborima novih klupskih čelnika. 

Hujić predsjednik

Za predsjednika kluba izabran je Alen Hujić, dok će potpredsjednici biti Edis Kusturica i Nedžad Čagalj.

Ostali članovi UO tima sa Koševa su: Elvir Kantardžić, Maid Delić, Mersad Mahić, Hajrudin Kapetanović, Edin Korjenić, Elvir Krajina i Ermin Lujinović. 

''Želim od Sarajeva napraviti evropski klub, želim proslaviti titulu već do kraja ove sezone. Važan nam je i napredak omladinskog pogona, a sve ciljeve lakše ćemo ostvariti ako uspijemo uticati na dobru atmosferu oko kluba. Zajedničkim snagama idemo naprijed!'', kazao je novi predsjednik Sarajeva. 

Inače, sjednica je protekla u dobroj atmosferi i pored nekoliko primjedbi na rad kluba u dosadašnjem periodu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije