Švicarci bolji od Albanaca, Berisha izluđivao Seferovića, Gashi promašio bod

Radiosarajevo.ba
Švicarci bolji od Albanaca, Berisha izluđivao Seferovića, Gashi promašio bod
UEFA / Albanija - Švicarska
Drugu utakmicu grupe A odigrale su danas u Lensu na stadionu Bollaert-Delelis odigrale Švicarska i Albanija. Slavili su Švicarci rezultatom 1:0.

Prvu priliku na susretu Švicarci su pretvorili u pogodak. Igrao se peti minut susreta kada je Xherdan Shaqiri centrirao nakon kornera, a najspretniji je bio Fabian Schar i matirao nemoćnog Berishu. Bio je to šesti pogodak Schara u 21 odigranoj utakmici za Švicarce. 

Shaqiri je u 15. minuti odlično proigrao Harisa Seferovića koji izlazi sam pred golmana Albanije, Berishu, ali je uspješniji čuvar mreže talijanskog Lazija. Nije bilo mnogo velikih prilika sve do 31. minute susreta, kada je Armando Sadiku izašao sam pred Yanna Sommera, ali je golman Borussije Monchengladbach uspješniji.

Albanija u 36. minuti ostaje sa deset igrača na terenu. Lorik Cana je dobio drugi žuti karton nakon što je igrao rukom i tako prekinuo opasnu akciju Švicaraca. Upravo iz tog slobodnog udarca šutirao je Blerim Džemaili, ali njegov udarac zaustavlja stativa.

Isti igrač imao je odličnu priliku u 41. minuti utakmice. Nakon odličnog centaršuta, šutirao je, ali lopta odlazi pored gola Albanaca. Haris Seferović je fantastično šutirao u 43. minuti susreta, ali još jednom siguran je Berisha.

Seferović prijeti u 53. minuti, ali, pogađate Berisha nije kapitulirao. Opet je Etrit Berisha u 66. minuti susreta izašao kao pobjednik u duelu s Harisom Seferovićem. Sam je fudbaler Eintrachta iz Frankfurta izašao pred golmana Albanaca, ali danas je golman Lazija mnogo uspješniji. Bila je to njegova peta uspješna intervencija, samo nakon šuteva Seferovića. 

Švicarci su zaprijetili i u 75. minuti susreta. Pokušao je Baselov Breel Embolo, ali je njegov udarac odlazi preko prečke gola Albanije. Samo dvije minute kasnije prilika na drugoj strani. Hysaji je uposlio Sadikua, ali njegov udarac pogađa samo spoljni dio mreže. U 87. minuti sam pred Sommera izašao Shkelzen Gashi, ali je njegov udarac otišao preko prečke. Ostalo je nakon 90 minuta igre 1:0 za Švicarce. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije