Ako Džeko "završi" u Interu najtužniji će biti čelnici Željezničara

Radiosarajevo.ba
Ako Džeko "završi" u Interu najtužniji će biti čelnici Željezničara
Twitter / Edin Džeko u prodoru

Edin Džeko opet je u talijanskim medijima i to u onoj rubrici "Calcio Mercato". Posljednja informacija kaže kako je za Džeku zainteresovan milanski Inter.

Talijanski mediji kažu kako je Džeko već rekao "da" ekipi iz grada mode, ali postoje određene "kočnice" zbog kojih je transfer na čekanju. Prva je Mauro Icardi, kojeg Inter tek treba prodati, a druga su potraživanja Rome za transfer odštetu. Vučica želi najmanje 15 miliona eura za našeg fudbalera.

Ukoliko se ovaj transfer ostvari najtužniji će biti čelnici i navijači Željezničara zbog toga što će Plavi ostati bez FIFA-ine solidarnosti za trening koja se isplaćuje klubovima koji su trenirali igrača do 21. godine. Pravilo kaže da klub nije dužan platiti kompenzaciju ukoliko je transfer realiziran u istoj federaciji, a to prelazak iz Rome u Inter svakako jeste. Klub može platiti kompenzaciju, bilo je i takvih slučajeva, ali po FIFA-inom statutu nije dužan to napraviti. 

Ukoliko Džeko ode na Otok, gdje je za njegove usluge zainteresiran West Ham United, onda će Željezničaru pripasti 3.5 posto od ukupne vrijednosti transfera.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije