Pape nadmudrio Terima: Akhisar srušio Galatu i osvojio Superkup

Radiosarajevo.ba
Pape nadmudrio Terima: Akhisar srušio Galatu i osvojio Superkup
Foto: Anadolija / Safet Sušić
Finale turskog Superkupa večeras su u Kony na Buyuksehir Belediye stadionu odigrali Galatasaray i Akhisar naših Safeta Sušića i Avdije Vršajevića. Akhisar je nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca slavio rezultatom 6:5.

Klub najuspješnijeg selektora u historiji fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine uspio je odigrati fantastičnu utakmicu protiv najtrofejnijeg turskog kluba. 

Akhisar je došao do vodstva u petoj minuti susreta. Seleznev je matirao Muselru za veliku radost Sušićeve ekipe. Mogao je Akhisar i do dva gola prednosti, ali u ključnim trenucima napadači ove ekipe nisu bili pribrani. U finišu prvog poluvremena u jednoj takvoj situaciji mogli su biti žestoko kažnjeni. Nakon velike propuštenog zicera Galatasaray je istrčao kontru, a Cuneyt Cakir je spasio Nounkeua da ne dobije crveni karton, nakon što je srušio Gomisa koji je izašao sam pred Ozturka.

Galtasaray je bio bolji u drugom poluvremenu, ali je svojih prilika imao i Akhisar. Sušićeva ekipa nije koristila zicere, a kazna je stigla u 79. minuti, kada je Derdiyok zatresao mrežu Ozturka. Nakon 90 minuta nije bilo pobjednika, pa se osvajač Superkupa tražio u produžecima. Ni u dodatnih 30 minuta nije bilo pobjednika, pa se osvajač Superkupa tražio nakon jedanaesteraca. 

Nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca slavio je Akhisar Safeta Sušića. Posljednji jedanaesterac Oztruk je odbranio Gomisu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije